• جستجو
  • 1403/02/06
چگونه به کسی که غش کرده کمک کنیم؟

چگونه به کسی که غش کرده کمک کنیم؟

  • نویسنده سایت
  • سلامت
  • دانستنی های سلامت
  • 5
  • ‫۵ سال و ۴ ماه قبل، سه شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۰۰
به اشتراک بگذارید

شاید این اتفاق برای شما هم بیفتد که ناگهان یکی از دوستان و آشناهایتان و یا هر کس دیگری، ناگهان جلوی شما از حال برود و شما ندانید که چه کاری باید انجام دهید. این مقاله به شما آموزش می دهد که اگر فردی جلوی چشم شما غش کرد، چگونه به او کمک کنید.

بگذارید ابتدا بررسی کنیم که اصلا غش کردن چیست. غش کردن نوعی شوک به حساب می رود که به دلیل اختلال موقت در خون رسانی، باعث می شود که عملکرد مغز برای چند لحظه متوقف شود و هوشیاری فرد هم از دست برود. معمولا غش کردن از قبل با علائمی مانند: سرگیجه، دیدن نقاط نورانی، حالت تهوع، عرق کردن و رنگ پریدگی همراه است.
دلایل معمول غش هم عبارتند از: افت ضربان قلب به خاطر ترس، اضطراب، خستگی شدید، کم بودن قند خون در بدن، از دست دادن شدید آب بدن، خون ریزی کردن و یا کم خونی باشد. همچنین یکی دیگر از دلایل آن هم نشستن و یا ایستادن طولانی مدت بدون حرکت کردن خصوصا در گرمای زیاد وشدید است. در این حالت، به دلیل انباشته شدن خون در قسمتی از بدن می شود و این به نوبه خود باعث می شود که حجم موثر خون در گردش کم و فشار خون کاهش یابد. در این موقع است که جریان خون کمتر به مغز می رسد و فرد با از دست دادن هوشیاری خود، غش می کند.
 

چه کارهایی باید در این مواقع برای کمک به فرد انجام داد؟

در این مواقع، از ضربات حاصله در هنگام افتادن و سقوط فرد جلوگیری کنید.
سعی کنید فردی که غش کرده است را به پشت بخوابانید و پاهایش را برای 20 تا 30 سانتی متر که می شود حدود یک وجب، از سطح بدنش بالاتر قرار دهید. البته اگر احتمال می دهید که فرد دچار آسیب نخاعی شود، از بلند کردن پاهایش خودداری کنید. اگر این اتفاق در محیطی که بسته است مانند هواپیما برای یکی از همراهانتان افتاد، برای کمک به او از روش قرار دادن سر بین دو پا به حالت نشسته استفاده کنید.
اگر لباس هایش تنگ بود، لباسش را کمی شل کنید و کمربند او را باز کنید و اگر هوا سرد است، از یک پوشش گرم مانند پتو برای گرم نگه داشتنش استفاده کنید.
سعی کنید به او هوای تازه برسانید تا حالش بهتر شود.

کمک به فرد غش کرده

به هیچ وجه، به هیچ وجه به صورت بیمار ضربه نزنید و روی صورت آب نپاشید. به جای این کار، یک پارچه را به آب خنک آغشته کنید و به کمک آن صورت و پیشانی فرد را مرطوب کنید.
 اگر فرد به طور ناگهانی شروع به استفراغ کردن کرد، به او کمک کنید که به پهلو بخوابد تا راه تنفسی اش بسته نشود.
پیش از این که فرد بهبودی کامل پیدا کرد، به او نوشیدنی ندهید. وقتی توانایی خوردن چیزی را دوباره پیدا کرد، یک نوشیدنی خنک به او بدهید و کمکش کنید که به آرامی بایستد.
در تمامی این مراحل به مصدوم آرامش روانی دهید.

 

نکته:

غش کردن، بیماری محسوب نمی شود و بلکه نشانه و علامتی از بیماری های مختلف به حساب می آید. فردی که غش کرده است، باید سریعا به هوش بیاید.
حواستان باشد که اگر فرد مکررا دچار بی هوشی و غش شود یا این که پس از مدت زمان 4 الی 5 دقیقه به هوش نیاید و در حالتی که نشسته بوده است یا خوابیده بوده غش کند یا دلیل بی هوش شدنش مشخص نباشد، حتما او را به یک پزشک نشان دهید و از وی کمک بخواهید.

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 4

  • 0

  • 4

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.