• جستجو
  • 1403/02/06
روان

چگونه روان صحبت کنیم؟

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • مهارت های زندگی
  • 4
  • ‫۴ سال و ۱۰ ماه قبل، سه شنبه ۱۴ خرداد ۱۳۹۸، ساعت ۱۷:۲۰
به اشتراک بگذارید

ممکن است شما هم هنگام توضیح دادن مسئله ای برای دیگران، نتوانید تعدادی از کلمات را به صورت روان بیان کنید و در این مورد احساس بدی داشته باشید. در این مقاله از سایت یاربانو ما ترفند هایی را به شما آموزش می دهیم تا با کمک آن ها بتوانید گفتار خود را بدون دردسر روان تر کنید.

راهکار هایی برای روان صحبت کردن:

بیشتر افراد ممکن است که وقتی از آن ها خواسته می شود جلوی دیگران صحبت کنند یا برای کسی مسئله ای را شرح دهند، دچار تنش و اضطراب می شوند و نمی توانند به خوبی و روان کلمات را ادا کنند.


برای حل این مشکل فرد می تواند به گفتار درمانی مراجعه کند اما اگر امکان مراجعه به یک آسیب شناس گفتار و زبان برایتان مقدور نیست، در ادامه ی این مقاله راه حل های ساده ای گفته می شود که با کمک گرفتن از آن ها می توانید گفتاری روان تر و بهتر داشته باشید.

1-توجه داشته باشید که هر کاری که با عجله و شتاب زدگی انجام شود سخت است، پس آرام و آهسته صحبت کنید و از عجله کردن در صحبت بپرهیزید.


2-آرام و معمولی نفس بکشید تا در هنگام صحبت کردن نفس کم نیاورید.


3-برای شروع صحبت کردن، لازم است که ابتدا به آرامی شروع به حرف زدن کنید و وقتی که اعتماد به نفس کافی را به دست آوردید، آرام آرام به سرعت صحبت کردن خود بیافزایید.


4-یکی از بهترین کارهایی که در این موارد می توانید انجام دهید، تمرین صحبت کردن در برابر دیگران می باشد. هرچه بیشتر در جمع و در برابر دیگران صحبت کنید، مهارت های سخنرانی تان بهتر خواهد شد و آسان تر و روان تر خواهید شد.


5-به کیفیت و آهنگ صدایتان توجه داشته باشید. وقتی شما فرکانس صدایتان را بالا می برید یا تو دماغی صحبت می کنید، امکان دارد که عصبی یا ما مطمئن نشان داده شوید. پس برای ارتباط موثر تر، از فرکانس درست و صحیحی استفاده کنید.


6-شما باید هنگام صحبت کردن از عصبانی شدن بپرهیزید. البته در بعضی مواقع عصبانی شدن یک رفتار غیر ارادی و به خاطر رفتار ها و یا صحبت های دیگران است که در این مواقع شما باید بکوشید تا عصبانیت خودتان را نشان ندهید و آن را به قدرت و هیجان تبدیل کنید.


7-یکی از راه هایی که می توانید حدس بزنید به اندازه ی کافی گفتار شما روان است یا خیر، توجه کردن به طرز صحبت کردن افراد در اطراف شما می باشد. شما می توانید با توجه کردن به تفاوت هایی که در الگو ها و آهنگ های صحبت کردن افراد وجود دارد به روان تر شدن خودتان در صحبت کردن کمک بسیار زیادی بکنید.


8-تمرین متداوم و همیشگی را فراموش نکنید و توجه کنید تنها چیزی که باعث می شود شما در روان تر شدن پیشرفت کنید، تمرینات روزانه و متداوم می باشد.


9-برای این که بتوانید اطلاعاتی در مورد سرعت گفتار، تنفس، تلفظ شمرده و بسیاری چیز های دیگر اطلاعاتی کسب کنید، بهتر است آواز خواندن را تمرین کنید. آواز خواندن اطلاعات بسیار مفیدی را به شما می دهد و به شما کمک می کند تا به اشتباهات خود پی ببرید. البته نیاز نیست این کار جلوی بقیه ی افراد انجام دهید و می توانید وقتی که تنها هستید و یا در حمام آواز بخوانید.


10- صبر و حوصله داشته باشید. هر کاری نیازمند تلاش و زمان است پس شما نباید توقع داشته باشید که تنها با یک روز تمرین کردن، در صحبت کردن روان تر شوید. می توانید یک جدول زمانبندی برای خودتان تهیه کنید و با استفاده از آن پیشرفتتان را اندازه بگیرید.


برای رسیدن به یک نتیجه ی  مطلوب و روان شدن در گفتار، شما می توانید مدت زمان معینی را به انجام دادن تعدادی از تمارین گفته شده انجام دهید. گاهی اوقات فرد مشکل خاصی ندارد و تنها در ادای بعضی کلمات دچار مشکل می شود، اگر شما هم از این دسته از آدم ها هستید، می توانید فقط تمرکزتان را روی همان چند کلمه بگذارید و آن قدر آن ها را تمرین کنید که بتوانید به خوبی بیانشان کنید.
اگر مشکلتان به آسانی و با راه حل های بالا رفع نشد، ممکن است که مشکلتان کمی جدی باشد که در این مواقع شما می توانید با مراجعه کردن به گفتار درمانی یا آسیب شناسان گفتار، مشکل خود را به صورت کامل و از ریشه حل کنید و گفتاری روان و بدون نقص داشته باشید.

 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 1

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.