• جستجو
  • 1403/01/09
دل به هم خوردگی

دل به هم خوردگی و ویار حاملگی

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • قبل از زایمان
  • 4
  • ‫۵ سال و ۲ ماه قبل، شنبه ۱۵ دی ۱۳۹۷، ساعت ۰۸:۰۰
به اشتراک بگذارید

برخی زنان در طول سه ماهه ی اول بارداری از دل به هم خوردگی و استفراغ شکایت می کنند . حالت تهوع معمولا هنگام صبح به وجود می آید ولی گاهی در مواقع دیگر هم ظاهر می شود . 

مادران جوان مخصوصا آنها که برای اولین بار حامله شده اند بیشتر به این عارضه مبتلا می شوند ولی گاهی در حاملگی های بعدی نیز این ناراحتی بروز می کند . حالت تهوع صبگاهی ، اغلب در شروع بارداری شدید است ولی کم کم کاهش می یابد و بالاخره از بین می رود . استثنائا ، بعضی از مادران این حالت را تا چندین ماه دارند .


علت تهوع و استفراغ دوران بارداری به درستی معلوم نشده است ولی شاید تخیلات و افکار گوناگون زمان حاملگی همراه با احساس مسئولیت ، مجموعه ی ناراحتی های عصبی و روانی را به وجود بیاورند که به تنهایی و یا همراه با عوامل دیگر زمینه را برای به هم زدن تعادل سیستم عصبی معده فراهم می کند و بدین ترتیب حال تهوع را به وجود می آورد .

 
گروهی از پزشکان معتقدند که بدن مادر نسبت به جنین نوعی حساسیت مخصوص پیدا می کند که در نتیجه ی آن اختلالی در کار دستگاه گوارش ایجاد می شود و بدین ترتیب حالت تهوع و استفراغ به وجود می آید . باید توجه کرد که حالات بالا نزد مادران عصبی مزاج و تندخو و یا آنها که روحیه ای ضعیف دارند شدید تر تظاهر می کند .

 

دل به هم خوردگی
 

چند دستور مفید برای جلوگیری از تهوع حاملگی

1)    در صورتی که حالت تهوع ، صبح ها بعد از بلند شدن از خواب عارض می شود ، سعی کنید در بستر استراحت کنید وبه تدریج از تختخواب بیرون بیایید . اگر اشتهای زیاد به غذا دارید ، صبحانه کامل بخورید در غیر این صورت یک استکان چای و یا قهوه ی گرم همراه با مقداری بیسکویت کافی است و بعد سه ربع ساعت استراحت کنید و فراموش نفرمایید که استراحت ، مخصوصا بعد از مصرف هر غذا ، برای از بین بردن حالت تهوع بسیار مفید است .

2)    چون خالی بودن معده حالت تهوع را زیادتر می کند ، بهتر است تعداد دفعات غذا خوردن را بیشتر کنید و در عوض هر بار مقدار کمتری غذا بخورید و شب ها قبل از خواب ، مقداری بیسکوییت در کنار تخت بگذارید تا صبح چند تا از آن را میل کنید . در ساعت های 10 صبح و 4 بعد از ظهر ، صرف مقداری آب میوه که زیاد ترش نباشد همراه با چای و یا بیسکویت بسیار مفید است .در موقع شام سعی کنید غذایتان سبک و شامل آب پرتقال و یا سایر میوه ها و یا سالاد فصل باشد و قبل از خواب یک لیوان شیر با چای و یا قهوه ی گرم نیز بی ضرر است .

3)    بسیاری از زنان باردار ، قبل از این که حالت تهوع به آنها دست بدهد ، در انتظار لحظاتی هستند که دل به هم خوردگی داشته و یا احیانا دچار استفراغ می شوند و همین گروه هستند که باید در این لحظات به خصوص و یا در موقع بیکاری خود را با سرگرمی های متعدد از قبیل رفتن به سینما ، گوش دادن به موسیقی ، خواندن کتاب و یا گردش در هوای آزاد مشغول کنند .

4)    از خوردن مایعات و نوشابه های ولرم خودداری کنید چون حالت تهوع را تشدید می کند ، در عوض می توانید از مایعات بسیار گرم و یا بسیار سرد استفاده کنید .

5)    از خوردن غذاهای پر چربی و سرخ شده مانند آبگوشت چرب ، آش و کره به مقدار زیاد احتراز کنید ولی مایعات فراوان ، سالاد ، نان برشته و یا تست یا بیسکویت ، مربا و ژله برای شما مفید است . کلم و اسفناج گاهی باعث ناراحتی معده و روده می شوند .

6)    یبوست مزاج ، حالت تهوع و ویار حاملگی را تشدید می کند بنابراین رژیم غذایی مناسب و گاهی خوردن بعضی از غذاهای ملین مفید هستند .

 

چنان چه حالت تهوع با دستورهای فوق بر طرف نشد و منجر به استفراغ گردید باید هر چه زودتر به طبیب متخصص مراجعه کنید تا تحت درمان قرار گیرید و مسلما غفلت شما در این کار سبب تشدید شدن عارضه و سوء تغذیه می شود .

 

ویار حاملگی

میل هوسانه ای که نسبت به بعضی از غذاها پیدا می شود . اگر چه این حالت را بعضی از زنان غیر آبستن نیز دارند ولی به طور کلی ویار مخصوص حاملگی است . حالت ویار نه تنها نسبت به مواد غذایی عادی پیدا می شود ، بلکه گاهی مواد دیگر که جزء غذاها نیستند و برای بدن نیز مضر می باشند ، مانند گچ دیوار ، خاک روی زمین و زغال مورد میل و هوس زن قرار می گیرند . انواع ترشی و غذاهای ترش ، از جمله موادی هستند که زنان باردار میل و رغبت به خوردن آنها نشان می دهند .

 

چه چیزی باعث ویار حاملگی می شود ؟

پاسخ این سوال هنوز معلوم نیست ؛ ولی ممکن است علت آن فقر مواد غذایی و یا کمبود مواد لازم در بدن باشد و شاید هم بدن به آن گروه از غذاهایی که زن میل و هوس می کند احتیاج بیشتر داشته باشد . در هر حال اگر غذای روزانه ی شما کامل و ویتامین و مواد لازم را دارا باشد و از طرف دیگر مرتب و منظم میل شود کمتر به عارضه ی ویار دچار می شوید . در مواردی که ویار شدید دارید و به خصوص موقعی که وزن بدن شما خیلی کاهش یافته است ، جهت گرفتن دستور و رژیم غذایی مناسب به طبیب خود مراجعه کنید . 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 1

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.