• جستجو
  • 1403/02/07
رژیم های لاغری

بررسی رژیم های لاغری

  • نویسنده سایت
  • سلامت
  • ورزش و تناسب اندام
  • 2
  • ‫۵ سال و ۶ ماه قبل، پنج شنبه ۱۲ مهر ۱۳۹۷، ساعت ۲۰:۱۲
به اشتراک بگذارید

رژیم های غذایی لاغری که امروزه در سراسر جهان رواج دارند ، بر چهار دسته اند : 1) رژیم های کم کالری 2) رژیم های تحمل گرسنگی 3) رژیم های گول زننده اشتها 4) رژیم های کم نشاسته

رژیم کم کالری تنها رژیمی است که به طور گسترده به وسیله ی کلینیک های معتبر به کار می روند . در این کلینیک ها بر اساس یک طرح و الگوی سنجیده ، از افرادی می خواهند غذاهای خود را از بین مواد کم کالری انتخاب کنند . در نتیجه ، افراد می‌توانند بدون آن که به خود فشار بیاورند ، در دراز مدت وزن خود را کم کنند . در هر حال تاکید پزشکان بر این است که فرد چاق در دراز مدت لاغر شود ؛ بی آن که به خود فشار بیاورد و یا سلامتش را از دست بدهد .


رژیم ۳۵۰ کالری
این رژیم که مورد توجه اکثر مردم آمریکا قرار گرفته ،  دارای ۳۵۰ کالری روزانه است و فرد می تواند غذاهای زیر را مصرف کند :
1)    شیر ۱ لیوان
2)    تخم مرغ ۱ عدد
3)    گوشت  ۳ اونس
4)    سالاد ۷ اونس ( بدون کرم سالاد)


رژیم تحمل گرسنگی
اعتقاد طرفداران این نوع رژیم این است که گرسنگی مداوم اشتهای شخص را تغییر می دهد و آن را طوری تنظیم می‌کند که پس از مدتی فرد ، دیگر به عادت دیرین خود باز نمی گردد . اما شواهدی در دست است که نشان می‌دهد گرسنگی به هر طریقی که باشد ، نتایج ناگواری در بردارد . به خصوص گرسنگی های طولانی که با صدمات و آسیب های فیزیکی همراه است .


رژیم پروتئین
این رژیم ، امروزه طرفداران چندانی ندارد ؛ زیرا بیشتر یک رژیم گول زننده است . طراحان این رژیم اعتقاد دارند که فرد می تواند پروتئین را به جای مواد کربوهیدرات یا چربی ، بدون اضافه شدن وزن بخورد ؛ اما در عمل معلوم شد که از ۱۰۰ کالری پروتئین ، حدود ۷۰ کالری آن دسته آخر به چربی قابل جذب تبدیل می شود . در هر حال رژیم های موقتی و هوس بازانه از هر نوعی که باشد ، به جای کاهش و تنظیم سطح اشتهای افراد فربه ، کوشش خود را روی کم کردن وزن آنها متمرکز می سازند .
سایر روش ها نیز مانند تحریک عضلات به وسیله  برق ، آنزیم های به اصطلاح حل کننده چربی های بدن و استفاده از تشکچه های حرارتی و آدامس های معجزه نما و اغذیه های مایع نیز به طور عموم موفقیت چندانی کسب نکرده اند .


جلوگیری بهتر از درمان
سال ها پیش بنیامین فرانکلین ، این عبارت عمیق و احترام برانگیز را بر زبان آورد که : «یک مثقال جلوگیری ، بهتر از یک خروار معالجه است.» . امروزه ، تلاش های گسترده ای صورت می گیرد تا عادت های غذایی مردم از آغاز در خانواده تغییر کند و افکار عمومی به سمتی برود که فروشگاه های تغذیه و مراکز تولید مواد غذایی ، به سالم سازی مواد تشویق شوند .
به طور خلاصه باید گفت : با افزایش فرهنگ مواد غذایی جامعه باید به سویی برود که فروشگاه‌های مواد غذایی ، از طریق بروشورها و برچسب های موجود ،  مطمئن شوند که مواد غذایی مورد نظر آنها از هر حیث سالم و بهداشتی است .


پنج توصیه مهم برای تغذیه سالم و تناسب اندام
از بین ده فرمان حضرت موسی (ع) نه فرمان آن با حرف نفی شروع می شود تنها یک مورد آن با فعل مثبت آغاز می‌شود : « پدر و مادر خود را گرامی بدارید» یکی از مهم تخصصان بلند پایه علوم غذایی «جان.ان لئونارد» پنج توصیه مهم معروف خود را با حرف نفی به این شرح مطرح می‌کند :
چربی و روغن نخورید . از گوشت چرب ، چرخ کرده ، بیفتیک چرب و امثال آن بپرهیزید و لبنیات پرچرب نیز مصرف نکنید .
قند و شکر ساده نخورید . از شیرینی و شربت و انواع نانهای تب و شیرین بپرهیزید .
نمک نخورید . از خوراکی های نمک دار از قبیل چیپس و ماهی های نمک سود بپرهیزید .
مواد حاوی کلسترول مصرف نکنید .
قهوه و مواد متحرک مصرف نکنید .
 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.