• جستجو
  • 1403/09/01
تشخیص دروغگویی در افراد

چگونه متوجه شویم کسی دارد به ما دروغ می گوید؟

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • روانشناسی عمومی
  • 4
  • ‫۶ سال و ۱ ماه قبل، سه شنبه ۱۷ مهر ۱۳۹۷، ساعت ۲۳:۳۵
به اشتراک بگذارید

دروغ گفتن از آن دسته رفتاری است که تقریبا هیچکس آن را دوست ندارد. شاید شما هم تابحال از دروغ گفتن شخصی به تنگنا آمده باشید. این راهکار ها به شما یاد می دهد چطور مچ دروغگوها را بگیرید.

 

تشخیص افراد دروغگو با توجه به زبان بدن آنها:

 

طرز نشستنش تغییر می کند.

بنا به گفته ی روانشناسان، دروغ گفتن بر طرز نشستن انسان هم تاثیر میگذارد. اغلب آدم‌های دروغگو عادت دارند بدن خود را اندکی به سمت عقب متمایل کنند تا فاصله‌ی‌شان با طرف مقابل حفظ شود. این طرز نشستن نشانه‌ی اضطراب است. دروغگوها چون خودشان می‌دانند که روراست نیستند، می‌ترسند که طرف مقابل مچ‌شان را بگیرد و دست‌شان رو شود.

 

گلویش خشک میشود.

گلوی انسان در هنگام هجوم استرس خشک می شود و معمولا گفته می‌شود آدم‌های دروغگو قبل از اینکه شروع به صحبت کنند، گلوی‌ خود را صاف می‌کنند. در این حالت، رطوبتی که به طور طبیعی در گلو وجود دارد، به شکل عرق به سطح پوست راه پیدا می‌کند و موجب خشکی گلو می‌شود. دروغگوها دقیقا به همین دلیل خشکی گلو، آب دهان‌شان را به سختی قورت می‌دهند و دچار حالت پرش سیبک گلو می‌شوند.

 

وقتی از او سئوالی می پرسید، جواب را چندبار تکرار می کند.

یک فرد دروغگو طبیعتا سعی دارد شما را متقاعد کند. به همین خاطر اطلاعات داده شده را مدام تکرار می کند چون ثابت شده هر چیز دروغ اگر تکرار شود جنبه ی واقعیت به خود می گیرد. همچنین غیر از این اطلاعات کذب مورد دیگری به ذهنش نمی رسد پس ناچارا به تکرار همان موارد قبلی روی میآورد.  حواستان باشد تا گول این افراد را که مدام می گویند تقصیر من نبود و یا اطلاعات را تکرار می کنند نخورید.

 

سرش را الکی تکان می دهد.

به حرکات ناگهانی سر فرد مقابل دقت کنید مخصوصا هنگامی که سوالی را به طور مستقیم از او میپرسید به واکنش او توجه ویژه ای داشته باشید.

 

دهانش را با دست می پوشاند.

یکی دیگر از عمل های غیر ارادی فردی که دروغ میگوید این است که معمولا دهانش را با دستش میپوشاند و سعی دارد خود را از شما مخفی کند.
از حالت عادی کمتر پلک میزند یا اصلا نمیزند.
فرد دروغگو سعی میکند ارتباط چشمی کمی داشته باشد و به طور غیر ارادی  کم پلک میزند.

 

پاهای فرد هنگام دروغ گفتن بی قرار است.

در هنگام صحبت افراد دروغگو پای خود را تکان میدهند و هنگامی که در هنگام صحبت راه میروید، سعی میکنند سرعت راه رفتن را بیشتر کنند

 

نقاط آسیب پذیر بدنش را می پوشاند!

کسی که دروغ میگویند سعی دارند نقاط آسیب پذیر بدن را مانند گلو، سر، سینه و شکم را بپوشاند و این نکته ایست که شما میبایست دقت کافی را به آن داشته باشید. معمولا وقتی دروغگو یک ایده مخالف نظر خودش میشنود، گلوی خود را میخاراند.

 

تنفس غیر عادی دارد.

هر دروغی واکنش های مخصوص به خود را دارد. اگر فاصله شما تا فرد زیاد است، به حالت شانه ها و صدای او دقت کنید. او شانه را به بالا پرتاب میکند و صدایش و سخن هایش نامفهوم و لرزان است. هنگامی که شخص دروغ می گوید، در اثر استرس ضربان قلبش بالا میرود. البته این ویژگی ها در انسان های مضطرب نیز احساس میشود.

 

نکات قابل توجه:

مواردی که گفته شد، مواردی است که در علم روانشناسی و زبان بدن ثابت شده است اما شما با دیدن این حالات در یک فرد نمی توانید به طور قطعی اورا متهم به دروغگویی کنید، پس سعی کنید با توجه کامل به رفتار او دقت کنید و اگر با فرد جدیدی در حال صحبت کردن هستید، حتما در مورد او تحقیق کنید و مواظب افراد سود جو باشید.
 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.