سکسکه کردن برای نوزادان یک امری بسیارطبیعی و عادی است اما گاهی والدین را نگران می کند. در این مقاله راه هایی برای بند آوردن سکسکه نوزادان گفته شده است.
چرا نوزاد سکسکه می کند؟
همه ی انسان ها سکسکه می کنند و این موضوع امری بسیار طبیعی است که معمولا بیشتر در کودکان دیده می شود تا بزرگسالان. سکسکه کردن به خاطر ورود هوا به معده کودک، در هنگام شیرخوردن به وجود می آید. انبساط ناگهانی معده به خاطر حجم زیاد هوا، موجب انقباض دیافراگم می شود و سکسکه را در پی دارد. شاید این حالت برای بدن کوچک نوزاد، حالتی عجیب و سخت باشد، اما در واقع این انقباضات، همراه درد نیست، مشکلی برای او به وجود نمی آورد و باعث گریه اش نمی شود. همچنین باید بدانید که بین سکسکه، باد گلو و سریع شیرخوردن نوزاد هیچ رابطه ای وجود ندارد، زیرا سکسکه اصلا به مشکلات گوارشی بستگی ندارد.
آیا سکسکه نشانه بیماری است؟
معمولا سکسکه دردی ندارد و نشانه هیچ نوع بیماری نیست و در عرض چند دقیقه (حداکثر ۳۰ دقیقه تا یک ساعت) تمام میشود. در صورتی که سکسکه با علامت دیگری همراه نباشد، جای نگرانی ندارد، اما اگر همراه با تب و حالت تهوع و بیشتر از زمان گفته شده باشد، باید به پزشک مربوطه مراجعه کرد. زیرا ممکن است کودک دچار تحریکهای موضعی، مسمومیت، مشکلات معده یا موارد نادرتر باشد.
چگونه سکسکه نوزاد را بند بیاوریم؟
- اگر نوزاد پس از شیر خوردن سکسکه کرد، بازهم به او شیر بدهید زیرا شیر دادن به کودک هم باعث بند آمدن سکسکه می شود. در این حالت مایع شیر به کودک شما کمک می کند تا سکسکه نکند. همچنین وضعیت نوزاد را تغییر دهید و او را از این پهلو به آن پهلو کنید تا سکسکه او کاهش پیدا کند و آرامش بیشتری پیدا کند .
- همانطور که پیش تر گفتیم رایج ترین علت سکسکه در کودکان بلعیدن هوا در هنگام خوردن غذا می باشد ، در این شرایط برای کمک به کودک باید او را به سمت راست بغل کرده و به همین ترتیب شروع به راه رفتن دور اتاق کنید. به عنوان یک قاعده، این عمل باعث می شود که کودک از شر هوای بلعیده شده رها شود و سکسکه اش پایان یابد.
- اگر کودک شما از شیر خودتان مصرف می کند، پوزیشنی که او سینه می گیرد را ببینید زیرا ممکن است هنگام خوردن شیر حالت کودک تغییر کند و شما متوجه سکسکه ی او نشوید.
- ضربه زدن آرام به لگن و پشت کودک، یک راه مفید است که برای بند آوردن سکسکه توصیه می شود.
- کودک را به آرامی به خود فشار دهید و با او صحبت کنید و در اتاق راه بروید.
- گاهی ممکن است نوزادتان در هنگام برخورد با یک فرد غریبه سکسکه کند. در این صورت بهتر است تعداد دفعات دیدار با آن شخص را محدود تر کنید تا زمانی که با محیط سازگار شود. به ویژه این توصیه در ماه های اولیه ی زندگی کودک بیشتر تاکید می شود.
- نوزادی که سکسکه گرفته است را روی سطح صافی بخوابانید و دست های او را بالا ببرید و پشت او را آرام ماساژ دهید تا معده او انقباض خود را کاهش دهد.
- به کودک خود بیش از حد غذا ندهید زیرا خوردن غذای بیش از حد یکی از دلایل اصلی سکسکه در نوزادان می باد.
- اگر سکسکه ی نوزادتان بند نمی آید، مقدار کمی آب گرم به او دهید. حواستان باشد که در آب دادن به او زیاده روی نکنید.
- حواس نوزاد را با بازی کردن با او یا ادا در آوردن و شکلک های بامزه پرت کنید تا سکسکه اش بند بیاید.
به طور کلی، تقریبا همه ی راه های مفید برای درمان سکسکه که شما می توانید از آن استفاده کنید گفته شد. ولی اگر سکسکه فرزندتان ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید.
امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.