• جستجو
  • 1403/09/02
فحاشی کردن کودکان

چه کار کنیم تا فرزندانمان فحاشی نکنند؟

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • تربیت کودک
  • 5
  • ‫۶ سال و ۱ ماه قبل، جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷، ساعت ۱۹:۵۶
به اشتراک بگذارید

یکی از بزرگترین مشکلات خانواده ها در تربیت کودکان، عادت بد فحاشی کردن است. ما در این قسمت از سایت یار بانو 7 روش را به شما یاد می دهیم تا بر این عادت غلبه کنید

یکی از علت های فحاشی کودکان، فحاشی پدر و مادر ها می باشد. پدر و مادرها الگو های کودکان هستند و معمولا کودکان دوست دارند هر کاری که آن ها انجام میدهند را انجام دهند. به همین دلیل است که گاهی اوقات بدون آنکه به  معنی حرف زشت خود توجه کنند، کلمات زشتی را به زبان می آورند تا ببیند والدینشان چه عکس العملی انجام می دهد.
در ادامه 7 روش برای غلبه به این عادت زشت ذکر شده است:

 

 از فحش دادن پرهیز کنید.

همواره به خاطر داشته باشید که شما الگوی فرزندتان هستید. اگر شما دائما فحش می دهید کودکتان نیز همین کار را انجام خواهد داد. به کودکتان بگوئید اینها کلمات بزرگترها است که من می توانم از آنان استفاده کنم اما تو نمی توانی. بچه ها تمایل دارند مثل بزرگتر ها باشند و معمولا از شما تقلید می کنند.
اگر لحن صحبت کردن شما راحت است و بی مهابا از کلمات ناخوشایند استفاده می کنید، کودکتان نیز این مساله را یاد می گیرد شما باید سعی کنید اول خودتان را تغییر دهید. اگر بدون اینکه فحش دهید به اعصاب خود مسلط شوید، کودکتان نیز آن را از شما می آموزد.
 همچنین روش های دیگری که کودکتان ممکن است در معرض زبان نادرست قرار گیرد را جستجو کنید. اگر به کودکتان اجازه دهید فیلم هایی تماشا کند یا بازی های ویدئویی انجام دهد که در آنها از کلمات نادرست استفاده شده است آن کلمات را یاد می گیرد. اگر نمی خواهید کودکتان کلمات نامناسب را یاد بگیرد، آنچه با آن سرو کار دارد را محدود کنید.

 

 فحش دادن برای جلب توجه!

کودکان گاهی برای اینکه مورد تشویق دیگران قرار بگیرند یک سری کارهارا انجام می دهند، پس توجه داشته باشید که اگر فرزندتان حرف زشتی زد، به حرف زشت او نخندید.
سعی کنید حرف زشت او را نادیده بگیرید تا او هم این کار خود را ترک کند و اگر موثر واقع نشد، به او توضیح دهید که این کلمه، کلمه ی خوبی نیست و نباید از آن استفاده کند.
کودکتان را متقاعد کنید که فحاشی کار خوبی نیست!
معمولا کودکان به معنای حرف های خود توجه نمی کنند و بدون فکر کردن آنها را به زبان می آورند. سعی کنید با جملاتی مانند "این حرف ها در شان تو نیست"  و "فحش دادن شخصیت تو را خراب میکند" او را راضی کنید تا فحش ندهد. همچنان به او یاد دهید که قبل از به زبان آوردن کلمات زشت به معنای انها فکر کند.

تذکر در هنگام فحش دادن

برای حرف های زشت او قانون تعیین کنید.

اگر راهکارهای گفته شده هم موثر نبود، برای فرزندتان قانون تعیین کنید، قانونی که او را مجاب کند از کلمات خوب استفاده کند. ممکن است مجبور شوید او را تنبیه هم بکنید، مثلا اگر فلان حرف زشت را زد نمیتواند تا 2 ساعت با تبلتش بازی کند. سعی کنید به قانون های گذاشته شده عمل کنید.

 

به فرزندتان در ازای استفاده از کلمات درست جایزه بدهید.

یکی دیگر از روش ها برای رفع این عادت، تعیین جایزه برای حرف های خوب و کلمات درست است. این روش به کودک انگیزه می دهد که حرف های خوب بزنند و از فحش دادن پرهیز کنند.

 

علت را در نظر بگیرید

به دلایلی که باعث شده کودکتان از ناسزا استفاده کند، توجه کنید. اینکه چگونه و کجا از این کلمات استفاده می کند مهم است. بچه ی 5 ساله ای که کلماتی که در اتوبوس شنیده را تکرار می کند با نوجوان 15 ساله ای که به معلم خود فحش می دهد تفاوت دارد.
گاهی اوقات بچه ها به علت اینکه از مهارت های مهم زندگی مانند مهارت های ارتباطی و اجتماعی برخوردار نیستند فحاشی می کنند. اگر مسئله این باشد آموزش آن مهارت ها به فرزندتان حائز اهمیت است. با این وجود ممکن است این مساله پروسه طولانی مدتی داشته باشد. اگر فکر می کنید فحاشی کودک شما نشانه یک مشکل بزرگتر مانند فقدان مهارت های کنترل عصبانیت است، این مساله را به عنوان بخشی از روش تربیتی کودک خود، به او آموزش دهید

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.