• جستجو
  • 1403/09/13
ارتباط موثر

مهارت ارتباط موثر

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • مهارت های زندگی
  • 2
  • ‫۶ سال و ۳ ماه قبل، سه شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۵۹
به اشتراک بگذارید

ارتباط موثر در واقع ایجاد احساس خوب و رضایت بخش نسبت به خود در دیگران است .

اولین گام در این راستا شناختن خصوصیات اخلاقی ، عواطف و احساسات خودتان است تا بتوانید در موقعیت های مختلف آنها را مدیریت کرده و در صورت لزوم آنها را مهار کنید . 

 

با داشتن ارتباط موثر در نظر دیگران محترم هستید و می توانید به راحتی اعتماد آنها را جلب کنید . به شرطی که روش های ارتباطی این مهارت را یاد گرفته و خطاهای رفتاری خود را اصلاح کنید . یکی از اصولی که در داشتن رابطه ی موثر اساسی و مهم است ، موقعیت شناسی و دارا بودن حس آگاهی بالا است .

 

ارتباط موثر

 

افرادی که این مهارت را دارند بیشتر گوش می دهند ، همه جوانب را می سنجند و به همه چیز دقت می کنند و به درستی مسائل را پیش بینی می کنند . این افراد در شخصیت شناسی سایر افراد از تبحر ویژه ای برخوردارند می توانند به راحتی خصوصیات اخلاقی شما را دریابند . این افراد از مهارت زبان بدن نیز به خوبی بهره می گیرند . افراد با مهارت برقراری ارتباط موثر ، نه‌ تنها به خوبی محیط اطرافشان را شناسایی می کنند ، بلکه توانایی خارق‌العاده‌ای در سازگار ساختن خود با محیط اطرافشان را دارند .

 

ارتباط موثر

 

حال باید بدانید برای داشتن مهارت ارتباط موثر باید چه ویژگی هایی را در خودمان پرورش دهید :

1) صریح و ساده باشید . پیچیده و مرموز نباشید . افراد در برخورد با شخصیت‌های مرموز و پیچیده ، کمتر احساس امنیت می‌کنند .

2) کم تر صحبت کنید و بیشتر گوش دهید . فقط با صحبت کردن منتقل کننده ی اطلاعات نباشید گاهی سکوت کنید و با دقت گوش کنید و یاد بگیرید . گوش‌هایتان باید آماده ی شنیدن باشند تا روی اولین پله‌ی کسب مهارت ارتباط موثر قرار بگیرید . 

3) به تک تک افرادی که با آنها در ارتباط هستید توجه کرده و اهمیت دهید . به خصوص زمانی که به صورت گروهی در تعامل و ارتباط هستید باید همکاری خود را در امور مختلف تقویت کنید .

4) دو رو و ریاکار نباشید تا بتوانید اعتماد دیگران را به راحتی به طرف خود جلب کنید . صادقانه سخن بگویید و هوشمندانه تفکر کنید . 

5) رابطه ی صمیمانه برقرار کنید و ارتباط خود را توسعه دهید . اما توجه داشته باشید که لزومی ندارد دیگران همه چیز را درباره ی شما بدانند .

6) دیگران را تحت تأثیر قرار بدهید و با دانش و آگاهی که دارید زیبا سخن بگویید .

7) با ذهن باز به مسائل نگاه کنید . در مقابل با مشکلات جبهه نگیرید . سعی کنید ایده های جدید را بپذیرید .

8) همدلی کنید . خودخواهی را کنار بگذارید و تنها منافع شخصی خودتان را در نظر نگیرید . یک ارتباط خوب زمانی موثر است که با صداقت ، همدلی و توجه به طرف مقابل همراه باشد نه با تکبرِ ناشی از خودخواهی .  هر چه قدر طرفین یک رابطه خود خواه باشند آن رابطه شکننده تر می شود .

9) تنها به چیزهایی که می‌بینید توجه نکنید . سعی کنید درک بالایی داشته باشید . در مسیر پیشرفت خود از افراد فاصله نگیرید .

10) روی موضوعی که می‌خواهید درباره‌ی آن صحبت کنید تسلط کافی داشته باشید . درباره آن چه که اطلاع ندارید صحبت نکنید . اگر دیگران متوجه شوند که شما درباره‌ی موضوع مورد بحث تخصص و آگاهی کافی ندارید ، دیگر زمانی را صرف گفت و گو با شما نمی کنند .

 

از آنچه مطالعه کردیم می توان نتیجه گرفت تا زمانی که مهارت ارتباط موثر در زندگی نداشته باشید ، نمی‌توانید به یک رهبر بزرگ باشید . 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.