• جستجو
  • 1403/11/09
مزایا، معایب و نکات استفاده از پستانک

مزایا، معایب و نکات استفاده از پستانک

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • دانستنی های نوزادان
  • 7
  • ‫۶ سال و ۱ ماه قبل، یک شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۷، ساعت ۰۴:۰۰
به اشتراک بگذارید

در این مقاله قصد داریم تا همه ی چیز هایی که شما باید در مورد پستانک بدانید را شرح دهیم. با ما همراه باشید.

به طور کلی، مکیدن یک چیز کودک را آرام می کند؛ فرقی هم نمی کند که پستانک باشد، انگشتش باشد و یا سینه ی مادر. به همین دلیل بسیاری از مادر ها به کودکان خود پستانک می دهند و همچنین متخصصان هم اجازه استفاده از آن را در اولین سال تولد نوزاد را می دهند. در ادامه شما می توانید مزایا و معایب استفاده از پستانک برای نوزادتان و همچنین نکاتی در مورد دادن پستانک به فرزندتان بخوانید.

 

مزایای استفاده از پستانک:

همان طور که گفته شد، بیشتر نوزادان با مکیدن یک چیز آرام می شوند، پس پستانک می تواند کودکی که بی قرار است را آرام کند.

پستانک حواس کودک را به طور موقت پرت می کند. برای مثال وقتی کودک گرسنه است و شما هنوز شیر او را آماده نکرده اید، می توانید تا زمان درست کردن شیر، برای پرت کردن حواس کودک و آرام کردن او از پستانک استفاده کنید.

پستانک به خوابیدن کودک کمک می کند.

گاهی در برخی از نوزادان، نوعی سندروم ناگهانی مرگ رخ می دهد که بر طبق تحقیقات انجام شده، استفاده از پستانک احتمال بروز این سندروم را کاهش می دهد.

اگر کودک به پستانک عادت کند، شما می توانید با قایم کردن آن، دور انداختن آن و ... او را از این عادت ترک دهید ولی اگر او به مکیدن انگشت خود عادت کرده باشد، نمی توانید او را به آسانی ترک عادت دهید.

 

معایب استفاده از پستانک:

اگر کودک از همان ابتدا به مکیدن پستانک عادت کند، در شیر خوردن صحیح دچار مشکل خواهد شد.

کودک وابسته به پستانک می شود.

پستانک خطر ابتلا به عفونت گوش میانی را افزایش می دهد: البته باید گفت که سرعت ابتلا به عفونت گوش میانی از زمان تولد تا ۶ ماهگی بسیار اندک است و این درست زمانی است که خطر بروز ناگهانی سندرم مرگ نوزاد بالا است.

اگر کودک بیش از حد و در مدت زمان طولانی از پستانک استفاده کند، دچار مشکلات دندانی مانند، ناهموار شدن فک ها، کج شدن دندان ها و ... می شود.

 

نکته های استفاده از پستانک:

با توجه به آنچه گفته شد، اگر به کودک خود پستانک می دهید نکات زیر را همیشه به خاطر داشته باشید:

اگر کودکتان به استفاده از پستانک علاقه ای نشان نمی دهد، او را وادار به این کار نکنید.

از پستانک های یک تکه ای استفاده کنید و توجه داشته باشید که اگر پستانک های دوتکه چنانچه بشکند خطر خفگی نوزاد را در پی دارد. بنابراین مدل یک قطعه آن را انتخاب کنید.

حتما و حتما پستانک را تمیز نگه دارید و قبل از این که از ان استفاده کنید، آن را بشوئید و هر روز آن را برای چند دقیقه در مقدار مساوی آب و سرکه و سپس در هوای خشک بگذارید زیرا این کار باعث می شود که از عفونت قارچی جلوگیری کنید.

هر چند وقت یک بار و با مشاهده ی علائم مربوط به تخریب، پستانک را حتما عوض کنید.

از روش های دیگر برای آرام کردن کودک استفاده کنید: از پستانک به عنوان اولین وسیله برای آرام کردن کودک استفاده نکنید. شاید عوض کردن حالت و وضعیت کودک به تنهایی برای آرام کردن او کافی است. اگر کودک گرسنه است تا آنجا که امکان دارد سریعا پستان و یا شیشه شیر را به او بدهید.

حواستان باشد که کودکان معمولا بین 2 تا 4 سال عادت مکیدن پستانک را ترک می کنند.

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.