مرحلهای است که بدن خانم زائو به حالت طبیعی قبل از بارداری برمیگردد .
این مدت تقریباً شش هفته طول می کشد . این دوران با یک سری تغییرات طبیعی همراه است که احتمال اشتباه آن با موارد بیماری وجود دارد . آگاهی از نحوه مراقبت ها و رعایت توصیه های ضروری منجر به اقدام صحیح و لازم می گردد .
علائم خطر در دوران نقاهت
شناختن علائم خطر در دوران پس از زایمان به اندازه ی دوران حاملگی اهمیت است . از این رو تعدادی از این علائم در زیر آمده است که در صورت مشاهده هر یک از آن ها باید به مراکز درمانی مراجعه کرد .
1) تب بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد و لرز
2) ترشح بدبو و غیر طبیعی از مهبل
3) خونریزی شدیدتر از عادت های رایانه یا متوسط ولی مداوم
4) رنگ پریدگی
5) درد ، تورم و حساسیت در ساق پاها
6) علائم شوک : سردی اندام ها ، نبض ضعیف ، گیجی
7) سردرد و سرگیجه
8) درد شدید و ورم ناحیه بخیه ها
9) هرگونه اختلال در دفع ادرار و اجابت مزاج
10) هرگونه درد ، قرمزی ، داغی و تورم در پستانها
11) تهوع و استفراغ
12) تنگی نفس یا درد سینه و سرفه
13) درد در محل بین مهبل و مقعد که با گذاشتن زمان بدتر می شود .
اهمیت مراقبت پس از زایمان
آنچه مادر پس از زایمان نیاز دارد ، استراحت کامل است . بنابراین دوستان و آشنایان باید در روزهای اول پس از زایمان از عیادت او خودداری کنند . مرگ مادران عمدتاً حین زایمان و پس از آن به وقوع می پیوندد . از این رو با بهبود کیفیت مراقبت های دوران بارداری حین زایمان و پس از آن ، وقوع مرگ مادران رو به زوال می رود . این مساله در مورد عوارض ناشی از بارداری و زایمان نیز صادق است . بیشتر عوارضی که دیر یا زود به سراغ مادران می آید و آنها را به زحمت می اندازد ، از این مرحله نشأت می گیرد .مراجعات پس از زایمان به منظور بررسی وضعیت مادر از نظر بازگشت بدن به حالت طبیعی ، تغذیه ، شیردهی ، ناراحتی های شایع ، انتخاب روش های مناسب پیشگیری از بارداری ، بررسی نوزاد از نظر تغذیه ، محل بند ناف نوزاد و بیماریهای مختلف صورت میگیرد . البته معمولاً زنانی که در بیمارستان زایمان می کنند در هنگام ترخیص تا حدودی آموزش های لازم را دریافت می کنند و زمان مراجعات بعدی نیز به آنها گوشزد میشود .
امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.