از آن جا که معمولا کودک آن چه در دسترس داشته باشد ، بلافاصله در دهان می گذارد ؛ لذا چنان چه کودک شما به صورت ناگهانی دچار توقف تنفس و یا اختلال هوشیاری شد ، به فکر احتمال خفگی و انسداد راه هوایی به وسیله ی جسم خارجی باشید .
اگر محل عبور هوا کاملا بسته شده باشد کودک بی هوش خواهد شد و خطر مرگ او را تهدید خواهد کرد . لذا سرعت عمل در خارج کردن جسم خارجی و برگرداندن تنفس بسیار مهم است .
الف) علائم و نشانه های خفگی عبارتند از :
• سرفه
• جاری شدن آب دهان و صداهای بم
• کبود شدن لب ها
• نفس نفس زدن و تلاش فراوان برای نفس کشیدن
ب) نخستین اقدام ضروری
در مورد طفل شیرخوار ، وی را روی ساعد یک دستتان بخوابانید و در همان حال سرش را با دست نگه دارید . باید سر کودک پایین تر از سینه اش باشد . سپس با دست دیگر چند ضربه آرام به پشت او (بین دو کتفش) بزنید . کودک بزرگتر را به صورت دمر روی زانوی خود بخوابانید ، به طوری که سرش کاملا رو به پایین قرار گیرد . سپس سینه ی او را با دست نگه دارید و با دست دیگر به آرامی به پشت او بین دو کتف چند ضربه بزنید .
نکته
هنگام خارج کردن لقمه یا جسم خارجی از دهان شیرخواران کوچک ، نهایت دقت را انجام دهید . فقط زمانی انگشت خود را داخل حلق کودک فرو کنید که جسم خارجی را ببینید ، زیرا خطر این که شیء بر اثر فشار انگشت شما عقب تر برود وجود دارد . برای این کار هیچ گاه انگشت خود را مستقیما به داخل دهان وی نبرید ، بلکه انگشتان را از کنار گونه (لپ) کودک جلو برده و به پشت جسم خارجی برسانید و آن را خارج کنید . اگر کودک کبود و یا دچار بیهوشی شد ، فورا آمبولانس را خبر کنید و در زمانی که منتظر پزشک هستید به پشت کودک ضربه آهسته بزنید تا شی خارجی جا به جا شود .
پ) برای پیشگیری از ورود جسم خارجی در راه هوایی :
• هرگز کودکان کوچک را که در حال غذا خوردن هستند تنها نگذارید .
• پسته ، فندوق و امثال آنها را به دست کودکان کمتر از سه سال ندهید .
• اشتباه و اسب بازی های کوچک را از دسترس کودکان دور کنید .
امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.