آقای علی رضا ، فرزند محمد نایینی که ساکن نجف بود گوید : اوایل اقامتم ، هنگامی که به زیارت سامرا مشرف شدم ، شبی از شب های جمعه خواستم در حرم عسکریین بیتوته کنم اما چون درِ حرم تا صبح باز نبود کلید دار را دیدم و از او اجازه گرفتم . بدین ترتیب تا صبح در حرم ، سمت پایین پا به عبادت پرداختم .
پس از نماز شب ، خوابی بر من عارض شد .دیدم قبر مطهر امام هادی علیه السلام شکفته شد و حضرت هادی از قبر بیرون آمد و به سوی من توجه نمود و با ملامت و تندی فرمود : " آن هشت تومان را در اصفهان از فلان کس (نام او را بردند که من ۴۰ تومان به او داده بودم و پس از مدتی ۴۸ تومان گرفته بودم) به چه دلیلی گرفتی ؟" وقتی این سخن و سرزنش را از آن جناب شنیدم از شدت خجالت و خوف به خود لرزیدم و ازخواب بیدار شدم . نزدیک اذان بود که خدام حرم در را گشودند . من که از عمل زشت خود پشیمان بودم ، به سرعت به وسیله نامه به بستگانم در اصفهان اطلاع دادم تا ۸ تومان را به صاحبش برگردانند .
خداوند متعال می فرماید :
ای کسانی که ایمان آوردید ! از خدا بترسید و زیادی بابت ربا مگیرید اگر به راستی اهل ایمانید . پس اگر ربا را ترک نکنید آگاه باشید که به جنگ خدا و رسول او برخاسته اید و اگر از این کار پشیمان گشتید اصل مال شما برای شماست ، به کسی ستمی نکرده اید و ستمی نکشیده اید .
پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله فرمودند :
کمترین گناه برای ربا ، مثل گناه کسی که با مادر خود زنا کند .
و نیز فرمودند :
وقتی (در جامعه) ربا خوردن زیاد شود زلزله بسیار گردد .
و فرمودند :
کسی که ربا بخورد ، خداوند شکم او را به همان اندازه که ربا خورده است پر از آتش جهنم میکند و اگر از این راه درآمدی به دست بیاورد ، خداوند متعال هیچ یک از اعمال صالح او را قبول نکند و همیشه لعنت خدا و ملائکه به سر میبرد تا زمانی که یک قیراط ( یک پنجم گرم) از ربا نزد او باشد .
پیامبر گرامی اسلام فرمودند :
هنگام که خداوند مرا در شب معراج به آسمان برد ، گروهی را دیدم که شکم هایشان بسیار بزرگ بود ، به طوری که قدرت حرکت نداشتند . گفتم : ای جبرئیل ! این ها کیستند ؟ گفت : کسانی که ربا می خورند .
در روایت دیگر فرمود : "در شب معراج مردمانی را دیدم که شکم هایشان مانند خانه ها بزرگ بود و داخل آنها مارها نمایان می شد. گفتم : ای جبرئیل این ها کیانند ؟ گفت : رباخواران هستند . "
علت تحریم ربا از دیدگاه امام صادق علیه السلام
هشام بن حکم از امام صادق علیه السلام علت تحریم ربا را سوال کرد ، حضرت در جواب فرمودند : اگر ربا حلال باشد ، مردم از کسب و تجارت و آن چیزهایی که زندگی مردم به آنها وابسته است (مانند صنایع پوشاک و خوراک و حرفه و فن هایی که مورد نیاز است) دست میکشند . بنابراین خداوند ، ربا را حرام نمود تا مردم از راه تجارت و خرید و فروش ، روزی حلال به دست آورند و از حرام دوری کنند .
از فرمایش امام صادق علیه السلام نتیجه میگیریم که اگر رباخواری در جامعه ، رواج پیدا کند ، طرح اقتصاد مملکت مختل میشود و پول ها راکت شده و استعدادهای انسانی در نوآوری های صنعتی و تولید شکوفا نمی شود و در نهایت ، مردم به دو گروه زحمتکش و راحتطلب تقسیم میشوند و پول های بادآورده به جیب کسانی خواهد رفت که پول خود را به جای قرض الحسنه به صورت ربا می دهند و چند برابر است می گیرند و تنها به فکر عیش ونوش و راحتی خودشان هستند و کاری به ایجاد شغل و پیشرفته صنایع و تولیدات ندارند ؛ در نتیجه چنین کشوری هرگز استقلال اقتصادی و عدالت اجتماعی نخواهد رسید .
امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.