حتما شما هم کلمه ی EQ یا هوش هیجانی را بار ها شنیده اید و می دانید که از چه اهمیتی بر خور دار است. در این مقاله از سایت یاربانو ما 7 راهکار برای افزایش هوش هیجانی تان به شما پیشنهاد می کنیم. با ما همراه باشید.
مطمئناً شما هم بار ها و بارها لغات هوش هیجانی و یا هوش احساسی را شنیده اید اما معنی آن را شاید ندانید. هوش هیجانی (EQ) یا هوش احساسی (EI)، به معنای توانایی افراد برای شناسایی احساسات خود و سایرین، و همچنین شناخت تأثیرات و کاربردهای آن در نحوه تفکر و رفتار است که با کمک به تصمیم گیری خصوصاً در مشاغل ارتباطی و مدیریتی، رسیدن به اهداف را تسریع و تسهیل می کند.
در ادامه با 7 روش کاربردی برای تقویت هوش هیجانی آشنا می شوید:
به هیجانات خود بیاندیشید:
برای این که این کار را انجام دهید، حالت چهره خود و واکنش و احساستان را هنگامی که دارید یک پیام عصبانی کننده را می خوانید تصور کنید. وقتی که شما هیجانات و واکنش های خود را بهتر بشناسید، کنترل کردن احساساتتان هم برایتان راحت تر خواهد بود و شما بهتر می توانید خودتان را کنترل کنید.
نظر دیگران را جویا شوید:
دیدگاهی که دیگران نسبت به ما دارند، کاملا متفاوت از دیدگاهی است که خودمان از خودمان داریم. شما می توانید از یکی از همکاران و یا دوستان خودتان در مورد واکنش شما هنگام هیجان زده شدن آن ها بپرسید. پاسخ ها و جواب هایی که شما به وسیله ی این سوال ها دریافت می کنید، به شما کمک می کند که خودتان را بهتر بشناسید.
نکته بین باشید:
اگر شما دو روش قبلی را به خوبی انجام دهید، دانشی به دست می آورید که نشان دهنده ی هیجانات اکنون شما می باشد. شما با مشاهده کردن رفتار های خودتان و فکر کردن در مورد آن چه مشاهده می کنید و آن چه که بقیه ی افراد به شما می گویند، تسلط بهتری روی خودتان پیدا می کنید.
مکث کنید:
یکی از راه های آسان برای این که خودتان و هیجاناتتان را کنترل کنید، مکث کردنی کوتاه و فکر کردن در مورد کار و حرفی است که می خواهد انجام دهید. ولی اکثر مردم به دلایل مختلفی اعم از استرس و یا عصبانیت، این مرحله را انجام نمی دهند و نسبت به آن غفلت می ورزند. شما می توانید مکث کردن و فکر کردن در مورد کاری که می خواهید انجام دهید را با فکر کردن و تامل کردن قبل از پاسخ دادن به پیام ها و یا ارسال نظرات در شبکه های اجتماعی و مجازی تمرین کنید.
به جای اتفاقات، روی احساسات تمرکز کنید:
شما می توانید هنگامی که دیگر افراد ناراحت و یا عصبانی هستند، خودتان را جای آن ها قرار دهید و با دید آن ها به قضیه نگاه کنید. در این مواقع شما می توانید با فرد مذکور ابراز همدردی کرده و دلیل عصبانیت و یا ناراحتی آن ها را تا حدودی درک کنید. همه ی ما تا به حال احساساتی مثل ناراحتی و یا عصبانیت را تجربه کرده ایم و آن ها را به خوبی می شناسیم. توانایی فرد در درک احساسات افراد دیگر، باعث می شود که بتواند ارتباطات قوی تری را برقرار کند.
موضع تهاجمی را رها کنید:
پذیرش انتقادات معمولاً کار سختی است و در چنین شرایطی دو راه وجود دارد: به هیجانات اجازه دهید که واکنش های شما را کنترل کنند، یا خود کنترل ماجرا را در دست گرفته و از انتقادات درس بگیرید. هیچگاه اجازه ندهید که هیجانات جلوی پذیرش بازخوردهای منفی را در شما بگیرند، از این بازخوردها در جهت پیشرفت استفاده کنید.
تمرین، تمرین، تمرین
مانند هر مهارت یا قابلیت دیگری، در اینجا هم تمرین و تکرار موجب تقویت توانایی های شما خواهد شد. البته مسلماً کنترل 100 درصدی هیجانات ممکن نیست، اما با تمرین گام های مورد اشاره می توانید کنترل بیشتری روی احساسات خود پیدا کرده و از قدرت هیجانات در جهت مثبت استفاده کنید.
امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.