• جستجو
  • 1403/09/01
اعتماد به نفس کودکان

افزایش اعتماد به نفس کودکان

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • تربیت کودک
  • 2
  • ‫۶ سال و ۲ ماه قبل، پنج شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۷، ساعت ۱۷:۰۱
به اشتراک بگذارید

یادگیری مهارت اعتماد به نفس از سنین  پایین و از کودکی بسیار اهمیت دارد .  اعتماد به نفس ، شادی اجتماعی و سلامت روح و روان فرد را به دنبال دارد و در واقع  کلید اصلی موفقیت در بزرگسالی است . اگر احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید می توانید با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنید .

زمانی که کودک تصویر خود را در آینه می‌بیند باید از خودش خوشش بیاید . او باید یقین داشته باشد که قادر است کارهای بزرگی انجام دهد .  یک کودک نیاز به توجه ، عشق ورزیدن و دوست داشته شدن دارد . اشتباه نکنید ارزش قائل شدن برای خود به معنی خودشیفتگی نیست بلکه به معنی شناخت نقاط قوت و ضعف می باشد تا بتوانید به خاطر داشتن نقاط قوت احساس رضایت کنید و نقاط ضعف خود را مهار کنید . نداشتن اعتماد به نفس مشکلات رفتاری فراوانی در انجام فعالیت های کار و مدرسه و … به دنبال دارد . در ادامه  بیان می‌کنیم چه روش هایی اعتماد به نفس در کودکان را افزایش دهید .

 

اعتماد به نفس کودکان

 

1.    به فرزند خود دلبسته نباشید . پاسخگو بودن به نیازهای کودک به معنی ارزشمند شمرده شدن اوست . سعی کنید با بزرگ شدن فرزندتان پشتیبان او باشید نه این که به طور مداوم در اختیار او باشید . کودک باید یاد بگیرد همیشه نمی تواند به خواسته هایش برسد و باید خود را با توجه به شرایط موجود وفق دهد . در دو سال اول زندگی کودک که شامل دوره ی نوزادی او نیز می شود پدر و مادر باید پاسخگوی نیازهای او باشند . زیرا نوزاد دلبسته می‌داند پدر و مادرش پاسخگوی نیاز او هستند اما نوزاد گسسته احساس می کند "من ارزشی ندارم." . این روش تربیتی در دو سال اول زندگی بسیار اهمیت دارد چرا که در این مدت الگوهای ارتباطی و مدل‌های ذهنی انجام کارها در کودکان شکل می‌گیرد .


2.     با گذشته کنار بیایید و والدین خود را مقصر ندانید . اعتماد به نفس ارثی نیست بلکه مهارتی اکتسابی است . فهرستی از کارهای پدر و مادرتان که باعث تقویت اعتماد به نفس شما شده  و فهرستی دیگر از کارهای پدر و مادرتان که باعث تضعیف اعتماد به نفس شما شده تهیه کنید سپس کارهای مفید را انجام داده و از انجام دادن فهرست دوم اجتناب کنید و اگر لازم است از کارشناسان در این زمینه کمک بگیرید . اعتماد به نفس خود را افزایش دهید . جالب است بدانید که تربیت کردن ، ابراز علاقه و توجه به فرزند خودش دارای خاصیت درمانی است . اگر به هر دلیلی فکر می کنید اعتماد به نفس ندارید از روانشناس کمک بگیرید .


3.    فرزندتان را با نامش صدا کنید . زمانی که فرزندتان را با نامش صدا می زنید تماس چشمی برقرار کنید و حتی او را نوازش کنید . این امر باعث می شود به او بفهمانید "تو برایم آدم خاصی هستی" .

 

اعتماد به نفس کودکان

 

4.   وقت بگذارید و با فرزندان خود بازی کنید زیرا این عمل برای طرفین احساس آرامش به دنبال دارد . بگذارید شروع کننده ی بازی آنها باشند و در طول بازی به آنها توجه کنید .


5.    کودکان احساس ناراحتی و شادی آشکار و پنهان شما را می فهمند . آنها ممکن است ناراحتی پدر و مادرشان را به خود نسبت دهند . بنابراین اگر مشکلات افسردگی دامنگیر شما شده پیش از این که بر فرزند شما اثر بگذارد جهت درمان اقدام کنید . واقع بین باشید .  پدر و مادر نمی‌تواند همیشه بخندند . کودکان احساسات تقلبی را می فهمند . بنابراین باید بدانند که ممکن است شما گاهی اوضاع خوبی ندارید . سال‌های اولیه در تربیت فرزند را صرف ایجاد و آموزش مهارت اعتماد به نفس در کودکان کنید  و سال‌های بعد پشتیبان آنها باشید .

 

اعتماد به نفس کودکان

 

6.    به فرزندتان مسئولیت انجام کاری هر چند کوچک را بدهید . کودک مفهوم مسئولیت در قبال خود و دیگران را بین ۲ تا ۴سالگی درک می کند . که باعث می شود او را برای پذیرفتن مسئولیت در آینده آماده کند . می توانید کارها را به چند دسته تقسیم کنید و برای آنها پاداش در نظر بگیرید .


7.    برای این که فرزندتان با اعتماد به نفس باشد ، به او بیاموزید که احساساتش را به راحتی عنوان کند و از طرفی به او یاد دهید که چه مواقعی باید خشم و احساساتش را کنترل کند .


8.     مدرسه در تربیت و سلامت احساسی کودک بسیار موثر است . کودکانی که مهارت اعتماد به نفس را به خوبی یاد دارند با ورود به مدرسه می تواند به راحتی با دیگر افراد ارتباط برقرار کنند . پدر و مادر باید مهارت تشخیص درست و نادرست را به فرزندشان آموزش دهند و بر انتخاب دوست آنها نظارت داشته باشند .


9.    در خانواده هایی که کودک مبتلا به بیماری‌ مزمن است ، واکنش خانواده‌ بسیار اهمیت دارد . در چنین خانواده هایی ، اعضای خانواده باید بر کودک بیشتر توجه داشته باشند تا این که همه حواس آنها به بیماریش معطوف شده باشد .


10.    کاری کنید فرزندتان اول خانه را دوست داشته باشند . آنها باید در خانه احساس امنیت و آرامش داشته باشند .


11.    به کودکتان کمک کنید که استعدادهای ناشناخته ی خود را بشناسند و در مسیر رسیدن به موفقیت آنها را حمایت و یاری کنید و برای غلبه بر ترس هایشان به آنها کمک کنید . کارنامه‌ی درخشان ، مدال‌های ورزشی وتقدیرنامه‌های آنها را به نمایش بگذارید . موفقیت‌هایشان را یادآوری کنید .


12.    استعداد و علاقه‌ی کودکتان را بشناسید و آنها را تقویت کنید .
 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.