در این بخش از سایت یاربانو قصد داریم شایع ترین اختلالات بینایی کودکان را بررسی کنیم .
شایعترین اختلالات بینایی در کودکان عبارتند از :
1) عیوب انکساری (نزدیک بینی،دوربینی، آستیگمات)
نور باید از قسمت های گوناگون چشم عبور نماید تا به شبکیه و سلول های بینایی چشم برسد و چون ساختمان چشم در تمام انسان ها یکی نبوده ، دارای محیط های متفاوتی است ؛ در نتیجه ، تغییراتی در شکست نور ایجاد می شود که باعث اختلال دید در بعضی افراد می شود .
در چشم سالم ، تصویر اجسام به طور دقیق روی شبکیه میافتد .هر چه جسم به چشم نزدیک تر می شود ، باید قاعدتاً تصویر عقب تر برود ولی با ضخیم تر شدن عدسی و تغییر ضریب انکسار تصویر حاصل باز هم روی شبکیه میافتد ، این عمل را تطابق می گویند .
دوربینی
دوربینی حالتی است ، که در آن تصویر اجسام به جای این که روی شبکیه بیافتد ، پشت شبکیه میافتند . در حقیقت ، عدسی قدرت تطابق خود را از دست می دهد ولی اجسامی که در فواصل دورتر قرار دارند چون نیاز به تطابق زیادی ندارند ، افراد دوربین به خوبی قابل رویت هستند . کوچکی کره چشم نیز میتواند علت دوربینی باشد .
نزدیک بینی
حالتی است ، که در آن تصویر اجسام به جای این که روی شبکیه بیفتد ،جلوی شبکیه میافتد . علت آن ممکن است بزرگی کره چشم یا افزایش قدرت انکساری عدسی و قرنیه باشد .
آستیگماتیسم
حالتی است که در آن به جای این که یک تصویر روی شبکیه تشکیل شود ، چند تصویر تشکیل می شود . اما ممکن است این تصاویر جلوی شبکیه ، پشت شبکیه یا روی شبکیه قرار گیرند . آستیگماتیسم ، ممکن است با حالت های نزدیک بینی یا دوربینی همراه باشد .
2) لوچی (انحراف چشم)
در شرایطی طبیعی ، دید انسان دو چشمی است ؛ یعنی تصویر شی مورد نظر ، همزمان روی لکه زرد دو چشم می افتد . در بعضی حالات ، تنها یکی از چشم ها در یک زمان به شی مورد نظر نگاه می کند و چشم دیگر در زاویه دیگر نگاه می کند .
هرگونه اختلال تنظیم چشم را " انحراف چشم" می نامند . انحراف چشم ممکن است ، به طرف داخل ، خارج ، بالا یا پایین باشد . در بعضی از افراد ، انحراف چشم به راحتی دیده می شود (انحراف چشم آشکار) . در برخی افراد ، انحراف چشم با آزمایش مشخص می شود (انحراف چشم پنهان). انحراف چشم ، تقریباً در ۴ درصد بچه ها وجود دارد . به محض حصول اطمینان از تشخیص انحراف چشم ، درمان باید هرچه زودتر شروع شود . تا تیز بینی و عمل بینایی دو چشمی ، تا حد ممکن حفظ شود .
تنبلی چشم
تنبلی چشم ، عبارت است از : کاهش دید در یک چشم ، بدون وجود یک بیماری عضوی خاص ، عواملی مانند : انحراف چشم یا اختلالات بیشتر از 1.5 دیوتپر ، بین دو چشم (مثلاً یک چشم نزدیک بین و یک چشم دوربین و یا یک چشم سالم و یک چشم کاملا نزدیک بین) و یا هر اختلالی که سبب میشود تصویر شبکیه یک یا هر دو چشم تار باشد ، باعث تنبلی چشم می شود .
به این دلیل که مغز عادت دارد فقط دو تصویر کاملا مشابه را از چشم دریافت کند ، بنابراین در این موارد ، یکی از دو تصویر را کم کم حرف می کند . مثلاً در مورد انحراف چشم ، تاثیر آن چشمی که بیش تر انحراف دارد را به مرور زمان حذف میکند . لذا یک چشم تنبل شده ، کم کم بینایی خود را از دست می دهد اگر تنبلی چشم تا سن ۶ سالگی درمان نشود ، از آن به بعد احتمال بهبودی و درمان خیلی کم خواهد بود . تشخیص زودرس تنبلی چشم ، به وسیله تست های تیز بینی میسر است .
امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.