• جستجو
  • 1403/01/10

راه های مقابله با پرخاشگری کودکان

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • تربیت کودک
  • 10
  • ‫۲ سال و ۹ ماه قبل، جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۷:۰۸
به اشتراک بگذارید

پرخاشگری یکی از عادات رفتاری است که کودکان در سنین خاصی ممکن است آن را تجربه کنند. در این میان نحوه رفتار و عملکرد والدین تاثیر به سزای بر روی کودکان دارد. در این قسمت راهکار هایی برای مقابله با پرخاشگری کودکان را بررسی خواهیم کرد.

بسیاری از اوقات، رفتار کودک شما را امیدوار می کند. اما، مواقع دیگری نیز وجود دارد که کودکتان با رفتار هایش احتمالاً شما را کمی دیوانه می کند. به عنوان یک کودک نوپا یا کودک پیش دبستانی، کودک شما ممکن است از توانایی کنترل لازم برای ابراز خشم به صورت مسالمت آمیز برخوردار نباشد و به طور طبیعی داد بزند، با ناراحتی ضربه بزند یا گاز بگیرد. در حالی که طغیان و پرخاش های گاه به گاه طبیعی است، راه حل و کارهایی وجود دارد که می توانید برای شکل دادن به رفتار کودک خود انجام دهید.

کنترل خشم

یکی از بهترین روش های آموختن رفتار صحیح به کودکان این است که خودتان را کنترل کنید، حتی هنگامی که از دست کودک خود عصبانی می شوید ممکن است نتیجه کار برعکس شود، در واقع کودکان شما را به عنوان یک الگو تلقی کرده و از رفتار های شما پیروی می کنند، پس اگر خشونت و عصبانیت به خرج دهید احتمال کودک این رفتار شما را تقلید خواهد کرد.
 

صبر و جدیت

در این میان استقامت و صبر شما نیز اهمیت زیادی دارد، به هیچ عنوان بابت آموختن نظم به کودکان خود شرمنده نشوید و خود را سرزنش نکنید، یادتان باشد که تربیت کودک جزو وظایف اصلی شما است و اگر به خوبی از عهده آن برنیایید در ادامه کارتان سخت تر خواهد شد، پس بدانید که این کار یک وظیفه است و به هیچ عنوان جای نگرانی نیست.
 

تفاوت میان آموختن نظم و تنبیه چیست؟

حال به یک سوال مهم و اساسی می رسیم، به نظر شما چه تفاوتی میان نظم و تنبیه وجود دارد؟ نظم و انظباط راهی برای تقویت رابطه میان فرزندان و والدین است. هنگامی که به کودک خود نظم می آموزید باید آن ها را تحسین کنید و این کار را با لحنی محکم و گیرا انجام دهید. این را بدانید که هدف از آموختن نظم بهبود رفتار فرزندان است.

این در حالی است که مجازات امری منفی است و هنگامی اتفاق می دهد که رفتاری منفی و ناخوشایند در نتیجه رفتار کودک خود به او منتقل می کند، این نتیجه به دلیل انجام دادن یا ندادن کاری مشخص است، لازم به ذکر است که مجازات بخشی کوچک از نظم است، تنها بخشی کوچک، تا رسیدن به سه سالگی و برخی اوقات فراتر از آن، کودکان هنوز به سادگی مفهوم تنبیه را درک نمی کنند.

راه حل مناسب تعیین کردن محدودیت های خاص به جای تنبیه است، به طور کلی تنبیه در بیشتر موارد به جز موقعیت های خیلی حاد توصیه نمی شود. کودکان در پاسخ به محدودیت ها عموما نرم، آرام و منظم رفتار می کنند، کافی است یکبار این روش را به جای خشونت امتحان کنید تا متوجه نتایج مثبت آن شوید.
 

چه زمانی با متخصص اطفال تماس بگیریم؟

اگر به نظر می رسد که فرزند شما بیش از چند هفته و به طور غیر معمول پرخاش می کند و شما به تنهایی نمی توانید با این رفتار او کنار بیایید، بهتر است تا این مسئله را با متخصص اطفال در میان بگذارید و با او مشورت کنید، یادتان باشد که در صورت استمرار پرخاش این کار را انجام دهید، سایر علائم هشدار دهنده عبارتند از:

 

منبع : healthychildren

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 1

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.