• جستجو
  • 1403/02/06
ملاک های ازدواج

ملاک های یک ازدواج موفق چیست؟(بخش دوم)

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • روانشاسی ازدواج
  • 4
  • ‫۵ سال و ۶ ماه قبل، پنج شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷، ساعت ۱۵:۲۹
به اشتراک بگذارید

در مقاله ی قبلی تعدادی از ملاک های مهم یک ازدواج موفق را گفتیم و در ادامه ی آن، به دیگر ملاک ها می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

شایستگی ها و قابلیت های طرف مقابل

این مورد هم یک مورد سلیقه ای است و از نظر هر کسی درآمد، تحصیلات، تمکن مالی، جایگاه اجتماعی و. . . ارزش های متفاوتی دارند. بعضی ها دوست دارند که همسرشان فرد بسیار پولداری باشد و درمقابل تحصیلات فرد زیاد برایشان اهمیتی ندارد و بعضی دیگر هم بالعکس. پس مهم است که فرد مورد نظرتان چقدر با معیار های شما همسان است و چه مقدار از ویژگی هایی که شما دوست دارید را داراست. توجه نکردن به این موضوع می تواند مشکلات  وگرفتاری های زیادی را  در آینده به همراه داشته باشد.

 

توجه به خصوصیات ظاهری همسر آینده

یک سری از رسومات و عادات ازدواج در قدیم مانند این که عشق بعد از ازدواج هم ایجاد می شود و ... می تواند ویرانگر یک زندگی باشد. زیرا این موضوع در زندگی امروزه دیگر پاسخ گو نیست.  اگر برای شما یک سری از خصوصیات در همسر آینده تان، مانند ویژگی های ظاهری مهم است و این خصوصیات به دور از واقع بینی  و به صورت افراطی هم نیست، نباید از آن بگذرید. به صورت افراطی نیست منظور این است که بیش از حد به یک موضوع نپردازید زیرا هر خصوصیاتی ضریبی دارد و توجه بیش از حد به یک موضوع هم صحیح و درست نیست. چون ممکن است کسی در ایده آل های ذهنی اش بسیار افراط کند؛ بنابراین در هنگام انتخاب نباید حتی به سلایق جنسی تان بی توجه باشید. فرد در همان جلسه اول آشنایی هم باید برخی جذابیت ها را برای شما داشته باشد.

 

اشتراک پذیری

برای ازدواج شما باید به این باور برسید که باید طرف مقابلتان را با همه تفاوت هایی که با شما دارد را بپذیرید. هر فردی منحصر به فرد است و خصوصیات خاص خودش را دارد مثلا باید متوجه باشید که طرف مقابلتان روحیات متفاوتی دارد، علایقش فرق می کند و شرایط رشد و پرورش متفاوتی دارد. بنابراین اگر فردیت تان خیلی پررنگ است یا عادت ندارید، سازهای مخالف را بشنوید، هنوز آماده ازدواج نیستید. افسانه ها و ضرب المثل های عامیانه را کنار بگذارید، اینکه “من و تو باید ما شویم” یا “من و تو یک روح هستیم در دو بدن” به درد ارتباط عاطفی طولانی مدت نمی خورند، در واقع این عقاید نه تنها مفید نیستند، بلکه می توانند به رابطه آسیب هم برسانند. اینکه شما خودتان را وقف طرفتان کنید و خود واقعی تان را کنار بگذارید، نه تنها بهبودی در رابطه ایجاد نمی شود، بلکه پس از مدتی نارضایتی از رابطه شروع می شود و اختلاف ها به شکل شدیدتری دیده می شوند. بلکه شما باید توانایی پذیرش طرف مقابلتان با همه ی تفاوت هایش را داشته باشید. اشکال کار از جایی آغاز می شود که شما توانایی کنار آمدن با تفاوت های طرف مقابل تان را ندارید و بنابراین سعی می کنید که او را شکل خودتان کنید، تغییر دهید و کنترل یا محدودش کنید. یک رابطه ی  عاطفی طولانی مدت، رابطه ای است که شما بتوانید ویژگی های طرف مقابلتان را بشناسید و با آن سازگار باشید زیرا شما قرار است مدتی طولانی با فردی که کاملاً متفاوت با شماست، زندگی کنید، پس به جای جنگ برای تغییر دیگری، پذیرش تان را بالا ببرید.

 

مستقل شدن از خانواده

همه ی ما انسان ها به خانواده هایمان بسیار وابسته ایم و دوست داریم همیشه در کنار آنها باشیم. به همین دلیل زمانی که انسان از خانواده مستقل می شود، کمی احساس اضطراب و استرس داردولی باید بدانید که بالاخره باید یک روزی از خانواده جدا شویم چراکه برای رشد روانی، نیاز به استقلال از خانواده داریم. برای مستقل شدن، باید یک از سری از وابستگی ها مانند وابستگی های مالی، عاطفی و... برطرف شده باشد، پس قبل از برقراری ارتباط عاطفی با دیگری، مطمئن شده باشید که از خانواده مستقل شده اید.

 

لذت بردن از زندگی

لذت  بردن از زندگی و احساس شادی، یک اصل مهم زندگی است. اگر شما در دوران مجردی تان انسان شادی نیستید و از زندگی لذت نمی برید، نباید انتظار معجزه داشته باشید و فکر کنید که با ازدواج زندگی تان از این رو به آن رو می شود و شما تبدیل به یک انسان کاملا شاد می شوید زیرا خوشبختی و خوشحالی واقعی چیزی است که از درون به وجود می آید و اتفاق ها و افراد بیرونی لزوماً نمی توانند شما را شاد کنند. اگر شما خودتان نمی توانید خودتان را خوشحال کنید، پس انسان دیگری هم نمی تواند.

 

حریم دو نفره

حریم خصوصی برای همه بسیار بسیار مهم است و همه باید به حریم خصوصی شما احترام بگذارند، ولی شما باید اجازه دهید که همسرتان وارد حریم خصوصی شما شود و حتی بتوانید راز هایتان را با او در میان بگذارید. اما اگر به او این اجازه را ندهید و میان خودتان و او یک دیوار عاطفی به اسم حریم خصوصی بکشید، احتمالاً باید منتظر تنش های جدید باشید.

 

قدرت اعتماد کردن

یک سری از ادم ها فکر میکنند که نباید به هیچ کس اعتماد کرد و همسر آینده هم جزئی از هیچ کس است و هم از این قاعده مستثنی نیست. اما یک فاکتور مهم برای ازدواج زمانی است که شما بتوانید به طور کامل به طرف مقابلتان اعتماد کنید، پس اگر شما این آمادگی و توانایی را دارید، بدانید که برای ازدواج کردن آماده اید و در غیر اینصورت، رابطه ی شما پایدار نخواهد بود.

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.