• جستجو
  • 1403/01/10

مضرات پفک برای کودکان

  • نویسنده سایت
  • سلامت
  • دانستنی های سلامت
  • ‫۲ سال و ۹ ماه قبل، دو شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰، ساعت ۲۲:۳۲
به اشتراک بگذارید

امروزه پفک به عنوان یک خوراکی محبوب در میان کودکان شناخته می شود. بدون شک اگر با مضرات پفک برای سلامتی بدن آشنا شوید به فکر محدود کردن یا قطع مصرف آن خواهید افتاد.

مواد تشکیل دهنده پفک

آیا تا به حال نگاهی به برچسب غذایی درج شده بر روی بسته بندی پفک انداخته اید؟ آیا به نکته مثبتی پی برده اید؟ مسلما جواب منفی است زیرا در میان ترکیبات به کار رفته در تولید پفک ماده غذایی مفیدی یافت نمی شود. مواد تشکیل دهنده آن عموما شامل اسید های چرب ترانس، پنیر سرخ شده، ذرت سرخ شده، شکر و نمک است، قضاوت با خودتان!


ضرر پفک بر بدن

از جمله ضررهای پفک می توان به پوکی استخوان، پوسیدگی دندان ها و ... اشاره نمود. وجود روغن زیاد و از بین رفتن خواص پفک در هنگام سرخ شدن دال بر این موضوع می باشد. اگر می خواهید که کودک شما از رژیم غذایی مناسبی پیروی کند توصیه می شود که مصرف آن را به حداقل رسانده یا به طور کلی حذف کنید، می توانید از جایگزین های سالم و مفید مانند پاپ کورن استفاده کنید که ارزش غذایی بالایی نیز دارد در واقع ضرر پفک برای کودکان باید جدی گرفته شود تا از بروز مشکلات آتی جلوگیری به عمل آید.


طرز تهیه پفک

برای روشن شدن این موضوع بیایید نگاهی به طرز تهیه پفک بیاندازیم. ذرت و رنگ های مصنوعی دو ماده اصلی تشکیل دهنده آن می باشند، ذرت به نوبه خود فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد، اما هنگامی که در معرض حرارت قرار گرفته و با روغن های سرخ کردنی مضر سرخ می شود دیگر هیچ گونه ارزش غذایی نخواهد داشت زیرا تمامی آن ها حین سرخ شدن از بین می روند. پفک با وجود نمک فراوانی که دارد ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مانند فشار خون را چندین برابر می کند.


اسید های چرب ترانس

تقریبا تمامی افراد می دانند اسید های چرب ترانس یک چربی مضر برای بدن به حساب می آیند. همان گونه که گفته شد اسید های چرب ترانس یکی از ترکیبات تشکیل دهنده پفک به حساب می آیند. مصرف آن ها به مرور زمان موجب تجمع چربی و در نهایت افزایش درصد چربی بدن خواهد شد. این موضوع به معنی چاقی است که خود یک معضل و بیماری به حساب می آید.


رنگ های مصنوعی

رنگ های مصنوعی موجود در پفک موجب زردی و ایجاد ظاهر نامناسبی در دندان ها می گردند. این رنگ ها تماما از مواد شیمیایی و مصنوی تهیه شده و ریسک ابتلا به انواع تومور های مغزی را افزایش می دهند. در ضمن در صورت تماس با پوست می توانند آسیب های جدی به آن وارد کنند.


فشار خون بالا

با دقت به مقادیر بالای سدیم، شکر و اسید های چرب ترانس می توان دریافت که مصرف آن ها یک تهدید جدی برای قلب و عروق به حساب می آید. اگر می خواهید که در آینده دچار فشار خون مزمن و حاد و یا گرفتگی های عروقی نشوید بهتر است مصرف پفک را به حداقل برسانید. در صورت مصرف بیش از حد به احتمال زیاد به انواع مشکلات قلبی مانند سکته قلبی، نارسایی قلبی و ... مبتلا خواهید شد.


کاهش اشتها

پفک با کالری بالایی که دارد( یک بسته متوسط پفک عموما 150 کیلوکالری است) می تواند تا ساعت ها کودک شما را سیر نگه دارد. همچنین با وجود اشتهای کاذب کودک تمایلی به مصرف وعده های غذایی اصلی ندارد و این یعنی فاجعه! اگر قطع مصرف پفک برای فرزند شما سخت است می توانید به تدریج این کار را کم کنید و بابت کم شدن مصرف آن به کودک خود پاداش دهید.


کالری بالا

پفک با کالری بالایی که دارد می تواند یکی از علل اضافه وزن به شمار رود. در واقع کالری یک پفک متوسط 150 است که با افزایش اندازه بسته بندی و یا پنیری بودن پفک افزایش می یابد.


دیابت

شاید تصور کنید که پفک فاقد قند بوده یا قند پایینی دارد، اما کاملا در اشتباهید! شاخصی به نام شاخص گلایسمی وجود دارد که مقدار آن در پفک خیلی بیشتر از مواد شیرین مانند قند و شکر است. از این موضوع می توان نتیجه گرفت که پفک می تواند خطر ابتلا به انواع دیابت نوع 2 و قند خون را افزایش دهد.


کاهش مصرف پفک

اگر کودک شما جزو افرادی است که مصرف پفک بالایی دارد سعی کنید مقدار آن را به یک روز در هفته برسانید تا کم کم این عادت بد او ترک شود، می توانید از مضرات پفک برای او به زبان کودکانه بگویید تا قانع شود.


کاهش رشد

کاهش رشد قدی و وزنی از دیگر مواردی است که در اثر مصرف بیش از حد پفک حاصل می شود، اگر خواهان رشد جسمانی و روحی فرزند خود هستید باید از همین حالا لایف استایل و تغذیه سالم را به او آموزش دهید، همین آموزش ها در سنین پایین موجب یک زندگی و تغذیه سالم در آینده خواهد شد. پفک رشد استخوان ها را کاهش داده و به همین دلیل کودک شما با خوردن آن رشد کافی نخواهد داشت.


پوسیدگی دندان ها

پفک دارای موادی از قبیل کربوهیدرات ها و طعم دهنده های غیر مجاز است که موجب پوسیدگی و خراب شدن دندان ها خواهند شد. حتما تا به حال در هنگام جویدن پفک متوجه چسبناک بودن مواد آن شده اید. این مواد کاملا به دندان می چسبند و با مسواک زدن به راحتی جدا نمی شوند. در واقع مواد چسبناک همان مخمر ها یا باکتری ها هستند که عامل اصلی پوسیدگی های دندانی به شمار می روند.

مصرف پفک در دوران بارداری

مصرف پفک در دوران بارداری علاوه بر آسیب به جنین به مادر نیز آسیب می رساند، از جمله آسیب های جنینی می توان به وضعیت نامناسب جنین و ناهنجاری های مختلف اشاره کرد. مادر باردار نیز به نوبه خود مشکلاتی از قبیل پوکی استخوان و شکستگی های دندانی را تجربه خواهد نمود.


کاهش تحرک

اگر دچار بی تحرکی شده اید و در عین حال پفک مصرف می کنید بهتر مشکل خود را ریشه یابی کنید، پفک تحرک و فعالیت روزانه فرد را کاهش داده و به طور کلی سبک زندگی وی را دستخوش تغییر می کند. همچنین برخی از عوارض جانبی آن در صورت استفاده بیش از حد مشهود است، برای مثال می توان به استفراغ، دل درد و حالت تهوع اشاره کرد.

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر


اولین نفری باشید که نظر میدهد...

نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید...
برای ثبت نظر باید در سایت عضو باشید. در کمتر از 1 دقیقه عضو شوید. ورود / عضویت