• جستجو
  • 1403/02/01
مسائلی که نباید هنگام عصبانیت فراموش کرد

مسائلی که نباید هنگام عصبانیت فراموش کرد

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • مهارت های زندگی
  • 6
  • ‫۵ سال و ۴ ماه قبل، دو شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۷، ساعت ۱۶:۰۰
به اشتراک بگذارید

 عصبانیت یکی از حالت های رفتاری است که برای همه ی ما پیش می آید. ما باید توانایی های خود را افزایش دهیم تا بتوانی این رفتار و حس را هم کنترل کنیم. برای این کار شما می توانید در این مقاله، چند مسئله ای که شما باید هنگام عصبانیت به خاطر داشته باشید را برایتان می گوییم.

1- ترک کردن محل:

اگر احساس کردید که حس عصبانیت شما رو به افزایش است طوری که دارید از کوره در می روید و نمی توانید خودتان را کنترل کنید، سریعا آن مکان را ترک کرده و موقعیت خودتان را عوض کنید. مثلا شما می توانید به حیاط یا کوچه بروید و کمی قدم بزنید و یا کارهایی که حواستان را پرت می کند را انجام دهید مثلا تلفن خود را چک کنید و یا یک آهنگ آرام بخش برای خودتان پخش کنید. شما باید همه ی تلاشتان را بکنید که عصبانیت خود را کاهش دهید حتی اگر لازم است میز شام یا جلسه کاری را ترک کنید. مطمئن باشید خارج شدن از شرایط کنونی باعث کاهش عصبانیت خواهد شد.
 با این کار شما وجهه و شخصیت خود را هم حفظ می کنید زیرا با ترک محل به خود اجازه ی انجام کار و یا حرف نادرستی را نمی دهید.
 

۲- نفس عمیق کشیدن:

هر وقتی که کاری نداشتید و بیکار بودید، نفس عمیق کشیدن را تمرین کنید. برای انجام این کار شما باید برای 5 ثانیه از بینیتان نفس بکشید و آن را برای 2 ثانیه نگه دارید سپس آن را برای مدت 10 ثانیه از دهانتان بیرون دهید. این کار را پشت سر هم برای چند بار انجام دهید تا سیستم عصبی بدنتان آرام شود و همچنین از افکار بدی که در ذهنتان هستند هم فاصله بگیرید به این دلیل که حواستان پرت شمارش ثانیه های تنفستان می شود.
 

3- عوض کردن نظر:

پس از این که عصبانیتتان کمتر شد و کمی آرام تر شدید، از خودتان این سوال ها را بپرسید: "آیا می‌توانید به شرایط پیش آمده کمی منطقی‌تر بیندیشید؟" ، "برای دیده شدن یا شنیده شدن صدایتان به چه چیزی نیاز دارید؟"، "طرف مقابل به چه چیزهایی نیاز دارد" – "آیا ممکن است او هم خواسته‌های مشابه شما را داشته باشد؟"
این که خودتان را جای طرف مقابلتان قرار دهید باعث می شود که کمتر روی عصبانیت و خواسته و نظر خودتان پافشاری کنید و به همین دلیل از هیجانات منفی شما کاسته خواهد شد. با این کار، شما اولین قدم را برای شناخت کسی که شما را عصبانی کرده است، برداشته اید.
 

۴- برنامه ریزی کردن برای حرف زدن یا نزدن:

این که در مورد شرایطی که پیش آمده است حرف بزنید یا خیر، به موقعیتی که در آن هستید بستگی دارد. گاهی اوقات ما در هنگام عصبانیت، برای این که از گناه خودمان کم کنیم و بگوییم که مشکل ایجاد شده تقصیر ما نیست حرف می زنیم نه برای این که طرف مقابل را تحت تاثیر قرار دهیم. ولی بهتر است که قبل از این که حرفی را به زبان بیاورید، کمی در مورد آن و نتیجه ای که خواهد داشت فکر کنید. اگر پس از فکر کردن به این نتیجه رسیدید که حرفی که می خواهید بزنید باعث بهتر شدن اوضاع می شود، این حرف را بزنید و در غیر این صورت از گفتن آن خودداری کنید.
 

5- مسئولیت پذیر بودن:

اگر می خواهید در مورد قضیه ای که شما را عصبانی کرده است صحبت کنید، اولین قدم این است که خودتان را برای قبول هر مسئولیتی آماده کنید. پاسخگو باشید. به طرف مقابل توضیح دهید که چرا این حرف را گفته‌اید. یادتان نرود که حتما برای کارهایی که کرده‌اید و حرف‌هایی که گفته‌اید از ضمیر اول شخص یعنی «من» استفاده کنید.

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.