• جستجو
  • 1403/02/01
مراسم خواستگاری

در مراسم خواستگاری چه سئوالاتی بپرسیم؟

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • روانشاسی ازدواج
  • 4
  • ‫۵ سال و ۶ ماه قبل، چهار شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۷، ساعت ۲۰:۴۴
به اشتراک بگذارید

خواستگاری یکی از مهم ترین اتفاقاتی است که در زندگی هرکسی اتفاق می افتد. بنابراین دانستن اینکه چگونه باید در مراسم خواستگاری برخورد کرد و چه سئوالاتی پرسید از جمله موضوعاتی است که هر انسانی باید بداند.

صحبت کردن یکی از راه های بسیار مهم برای شناخت افراد است به گونه ای که شما می توانید از طرز حرف زدن طرف مقابلتان به شخصیت او پی ببرید و او را بشناسید پس شما باید مهارت های گفتگو را بیاموزید تا دچار شناخت سطحی و احساسات زودگذر نشوید.

 

 این مهارت های مهم عبارت هستند  از:

1)  سعی کنید طرف مقابل شروع کننده ی صحبت باشد.

معمولا توصیه می شود که در جلسه ی گفتگو، شروع کننده باید جنس مذکر باشد و سئوالات خود را ابتدا مطرح کند.
برای اینکه از او عقب نمانید، سعی کنید در مورد هر سئوال نظر خودش را هم بپرسید و به سئوالاتش با صداقت و دقت جواب دهید.

 

2) سئوالاتتان را یادداشت کنید.

برای اینکه سئوالات خود را فراموش نکنید و بتوانید به طور دقیق همه ی ابهامات خود را از او بپرسید تا مشکلی ایجاد نشود ولی سعی کنید که از ضبط کردن گفتگویتان جلوگیری کنید چون ممکن است حرف های خانوادگی و سری زده شود که فاش شدن آن ها مشکلاتی را برای هر دوطرف به همراه داشته باشد.

 

3) به سئوالاتی که از شما پرسیده می شود توجه کنید.

معمولا سئوالاتی که در جلسه ی اول پرسیده می شود، نشان می دهد که فرد چه حساسیت هایی دارد و چه موضوعی بیشتر از همه برایش مهم است. زمانی که فرد از شما پرسش می کند و به پرسشهای شما پاسخ می دهد باید شما به پرسش های او توجه و دقت کنید، زیرا می توانید اهداف و معیارهای او را در زندگی بفهمید.

 

4) از پرداختن به جزئیات در جلسه اول جلوگیری کنید.

معمولا همان طور که گفته شد، جلسه ی اول جلسه ی مهمی است به همین دلیل سعی کنید به سئوال های اصلی بپردازید و از پرسیده سئوال های بی ارزش مثل رنگ مورد علاقه، مکان مورد علاقه و ... در جلسه ی اول جلوگیری کنید. بدیهی است که سلیقه های افراد اهمیت دارند اما مهم این است که نگاه ها، تفکرات، باورها و ... بررسی شوند که آیا هم سو، هم جهت و هم سنخ می باشند یا نه.

 

5) سئوالات خود را به صورت جزئی بپرسید و از پرسیدن سئوالات کلی خودداری کنید.

نتیجه ی پرسیدن سئوال های کلی، جواب های کلی است پس بهتر است که سئوال هایی که برایتان مهم است را به صورت جزئی بپرسید. مثلا به جای پرسیدن "نظر شما در مورد حجاب چیست؟" بهتر است بپرسید " شما حجاب همسر خود را چه می دانید؟" یا " آیا آقایان هم باید حجاب داشته باشند؟". و صدها سؤال از این دست که تمرکزشان بر جزئیات است، یعنی مثالهایی که در زندگیهای مختلف کم و بیش ممکن است پیش بیاید. همچنین این به شما بستگی دارد که سؤالها را جزئی و با مثال و متناسب با احوال خود طرح کنید.

 

6) خوب گوش دادن بهتر و مهم تر از خوب حرف زدن است.

درست است که خوب حرف زدن یک هنر است، اما فراموش نکنید که خوب گوش دادن به حرف های فرد متقابلتان خیلی مهم تر از خوب حرف زدن است.

 

7) سئوال هایتان را زیرکانه و معکوس بپرسید.

 به طرح زيرکانه سوال‌هاي معکوس بپردازيد. همه سوال‌هايتان را مستقيم نپرسيد، زيرا پاسخ‌هاي آن قابل اعتماد نيستند. به عنوان مثال اگر به بگوييد من خيلي اهل تفريحم نظر شما درباره تفريح وگردش چيست؟ او نيز در پاسخ به شما ميگويد: من هم همينطور.
در اين گونه مواقع بايد به صورت معکوس سوال بپرسيد. مثلاً نظرتان راجع به کساني که مي¬گويند هيچ جا خانه نمي-شود، چيست؟ در اين صورت فرد مقابل نميتواند نظر واقعي شما ا تشخيص داده و طبق آن پاسخ دهد. جوابي که در پاسخ به اين سوالات داده ميشود نظر حقيقي فرد مقابل است.

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.