• جستجو
  • 1403/02/06
تاثیر قصه ها بر ذهن کودکان

تاثیر قصه ها بر ذهن کودکان

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • تربیت کودک
  • 6
  • ‫۵ سال و ۳ ماه قبل، شنبه ۸ دی ۱۳۹۷، ساعت ۲۰:۰۰
به اشتراک بگذارید

در این مقاله از سایت یاربانو تصمیم گرفته ایم که تاثیری که قصه ها بر ذهن کودکان می گذارند را برایتان بازگو کنیم. با ما همراه باشید.

شاید برایتان جالب باشد که بر خلاف بزرگسالان، قصه ها برای کودکان معنی دیگری دارند و فقط یک محرک شنیداری و دیداری نیستند و کارکردهای بسیار فراوانی برای آن ها دارند. شاید شما هم روز هایی را به یاد بیاورید که در کودکیتان مادر یا پدرتان برایتان قصه هایی می گفتند تا سرگرم شوید و یا قبل از خواب شب هنگام برای شما داستان هایی را می خواندند تا بتوانید به راحتی بخوابید. بسیاری ما هنوز هم خاطرات خوب و شیرینی از آن روز های کودکی داریم و یاد آوری آن ها برایمان بسیار دلپذیر و دلچسب است.

علاوه بر نویسندگان حوزه کودک و نوجوان، بسیاری از روانشناسان هم عقیده دارند که قصه ها برای کودکان فقط یک محرک شنیداری و دیداری نبوده و کارکرد های بسیار فراوانی در هر گروه از آن ها دارند، چرا که کودکان از طریق قصه ها و داستان ها با محیط اطراف خود ارتباط برقرار می کنندو با آن آشنا می شوند. همه ی قصه ها توانایی به وجود آوردن فضاهایی را دارند که باعث می شود کودکان بتوانند در زمان رویارویی با نمونه های واقعی، رفتار و واکنش مناسبی را از خود نشان دهند.

شخصیت های موجود در کتاب های داستان و قصه ها به کودکان کمک می کند که ارتباط بین آن ها را درک کرده و مواردی که در آن قصه ذکر شده است را در زندگی خودشان رعایت کنند. یکی دیگر از فواید بسیار کتاب ها اجتماعی شدن کودکان است زیرا قصه ها می توانند پیام ها و ارزش هایی را به مخاطب یعنی همان کودکان منتقل کنند که کودک در اثر شنیدن، تکرار شنیدن و حتی فکر کردن به قصه میتواند این پیامها را جذب کند و ارزشهای خانوادگی، اجتماعی و انسانی را بگیرد. غیرمستقیم بودن این پیامها موجب دلنشین تر شدن و دوست داشتنی تر شدن آن ها برای کودکان می شود.

هم چنین قصه ها قدرت تمرکز و دقت کودکان را افزایش میدهند .کودکان در اثر شنیدن این توانایی را به دست می آورند تا بتوانند شنیدن فعال را تجربه کنند. آنها حتی برای اینکه بتوانند ماجرا را دنبال کنند، ضروری است که دقت و تمرکز لازم را برای خوب شنیدن تمرین کنند.

برای منظم شدن و فعال شدن کودکان در امور هم قصه گویی یک آموزش جذاب است قصه ها می توانند به کودکان یاد بدهند که چگونه روی کار تمرکز کنند و با دقت آن کار را پیش ببرند.

در عین حال قصه ها موجب میشوند تا کودکان بتوانند با گسترهای از کلمه ها آشنا شوند. کلمه هایی که ممکن است در گفتگوی روزانه هیچ وقت مورد استفاده قرار نگیرند همچنین قصه ها موجب می شوند تا کودکان با تجربه ها، احساسها، عواطف و شیو ههای نگرش بزرگترها آشنا شوند.

کودکان از آن جا که هنوز تجربه گستردهای در شناخت دنیا ندارند، سعی می کنند که با ارتباط دادن بین آموخته های قبلی و موضوعهای جدید به تعادل ذهن خود کمک کنند. این روند معمولا با تخیل کودک عجین میشود و او را یاری میکند که با منطق خود به کشف و شناخت دنیا اقدام کند و بر اساس چنین روندی است که از قصه های تخیلی لذت می برند و از آنها بهره برداری میکنند.
کارکردها و ارزش های قصه ها به مراتب بیشتر از آن است که بخواهد به همین چند مورد خلاصه شود. اما همین موارد با ارزش میتواند دلایل مهمی باشد که بتوان از طریق قصه ها به رشد عاطفی، اجتماعی، کلامی و ذهنی کودک یاری نمود.

 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.