• جستجو
  • 1403/02/06
انتخاب کارهای ضروری

انتخاب کارهای ضروری لیست وظایف(بخش دوم)

  • نویسنده سایت
  • روانشناسی
  • پیشرفت و موفقیت
  • 5
  • ‫۵ سال و ۳ ماه قبل، پنج شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۷، ساعت ۱۴:۰۰
به اشتراک بگذارید

بدون در نظر گرفتن این که روی کدام بخش از زمینه زندگی تان متمرکز شده اید ، اگر برای تعیین کارهای ضروری مشکل دارید و یا این که برایتان سخت است ، سوالاتی که در بخش اول توضیح داده شده است بسیار مفید است و در این زمینه به شما کمک می کند . 

از مدیریت پروژه ها و کارهای حرفه ای گرفته تا مدیریت امور مالی ، ایمیل ها ، تعیین اهداف زندگی و ... ، در همه ی این امور ، تشخیص اولویت ها اولین و مهم ترین گام در ساده سازی کارهاست و منجر به کارآمدی بیشتر می گردد . 


مهم این است که چند لحظه (منظور چند ساعت یا روز) وقت صرف کنید تا کارهایی را که انجام می دهید متوقف کنید و با نگاهی جامع تر درباره آنها فکر کنید . 

اولویت هایتان چیست ؟

آیا روی اولویت های خود تمرکز کرده اید ؟

آیا می توانید کارهای غیر ضروری را از لیست خود حذف کنید ؟

زمان بگذارید وسوالات بالا را از خود بپرسید . قطعا برای کارهایی که باید انجام بدهید روش بهتری پیدا می کنید و برای تمرکز کردن روی آن چه اهمیت دارد و برای انجام کارهای مهم اقدام بهتری می یابید . این کار ، استفاده ی مفید از زمانی است که صرف کارهای بی اهمیت می کنید ، کارهایی که شما را از رسیدن به هدفتان باز می دارد .

 

در ادامه می خواهیم برخی از روش های استفاده از سوالات ضروری که در بخش اول ذکر شد را به شما ارائه دهیم .

 

تعهدات زندگی

در زندگی شما کدام تعهدات ضروری می باشد ؟ از لیست سوالات برای کاهش تعهدات غیر ضروری کمک بگیرید . به خصوص آنهایی را که درباره ی ارزش ها ، کارها و اهدافی است که دوست دارید .

 

اهداف سالانه

اغلب ما در آغاز هر سال آرزوی به تحقق رساندن بسیاری از اهداف را در سر داریم . اوضاع همیشه آن گونه که ما در ابتدای سال می خواهیم پیش نمی رود . یکی از دلایل اصلی اش این است که هدف های بسیاری زیادی داریم . یک یا دو هدف برای هر سال تعیین کنید و سپس روی آنها تمرکز کنید . در این راستا از سوالات ضروری استفاده کنید و تصمیم بگیرید که کدام هدف ها از بقیه ضروری ترند . همیشه برای پرداختن به هدف های کم اهمیت تر زمان هست .

 

پروژه ها و وظایف حرفه ای

اگر فهرست بلند بالایی از وظایف دارید ، باید آن را ساده کنید . از سوالات ضروری استفاده کنید و سپس اولویت ها را تعیین کنید . این هفته روی کدام پروژه ها تمرکز می کنید ؟ امروز روی کدام کارها تمرکز می کنید ؟ تا جایی که امکان دارد پروژه های غیر ضروری را کنار بگذارید . سوالات ضروری که هدف های شما و میزان تاثیر هر پروژه یا کار را در نظر می گیرند مهم ترین سوالات هستند .

 

ایجاد نظم و ترتیب در کارها

با لستفاده از سوالات تفکیک کننده نیازها از خواسته ها ، حذف کارهای غیر ضروری و به هم ریختگی برنامه ی کاریتان را بر طرف کنید . عاقبت ، کارهای بیهوده را کنار می گذارید و فقط به کارهای واقعا ضروری و آن کارهایی می پردازید که حقیقتا دوست دارید و از آنها بهره می شوید .

 

مدیریت امور مالی

در این جا سوالات تفکیک کننده نیازها از خواسته ها مهم تر است ولی سوالاتی که درباره اهداف و ارزش ها هستند هم اهمیت دارد . اگر به تنظیم وقت برای رسیدن به اهداف و ارزش ها پایبند هستید ، مسلما بسیاری از وقت هایی را که برای کارهای غیر ضروری صرف می کنید کنار می گذارید و در نتیجه اداره امور مالی تان راحت تر می شود .

 

مدیریت ایمیل ها

اگر بیست ایمیل دارید که باید به همه ی آنها جواب بدهید ، با استفاده از سوالات ضروری سه تا پنج ایمیلی را که واقعا لازم است امروز جواب بدهید ، انتخاب کنید . پاسخ به ایمیل های غیر ضروری را به فردا موکول کنید یا اگر برای تان امکان دارد ، آنها را به طور کل حذف کنید .

 

اهمیت مرور منظم

انتخاب ضروریات تصمیمی نیست که قرار باشد فقط یک بار گرفته شود . کاری است که باید هر وقت کارهای جدید انباشته می شود ، ارزش ها و اهدافتان تغییر می کند یا وقتی یاد می گیرید که می توانید با انجام دادن کارهای کمتر و کمتر زندگی کنید ، به طور منظم دوباره به آن برگردید . اگر جنبه ای از زندگی خود را نسبت به سایر جنبه ها اولویت دادید و بسیاری از کارهای ضروری را کنار گذاشتید ، در تقویم خود تاریخی تعیین کنید و دوباره آن جنبه از زندگی تان را ارزیابی کنید و همچنان به اصلاح روند کارها را ادامه بدهید . در کل یاد بگیرید که همیشه از کل روند کار لذت ببرید نه این که تنها برای مقصدی معین بجنگید .

 

ساده سازی و حذف کارهای غیر ضروری

ساده سازی به این معنی نیست که تمام کارهایتان را کنار بگذارید بلکه به معنی ایجاد فضایی در زندگی است که در آن بتوانید کارهایی را که واقعا دوست دارید انجام بدهید و قبل از ساده سازی باید بدانید آن کارها کدامند .

 

زمانی که کارهای ضروری و غیر ضروری را تعیین کردید ، کار ساده سازی بسیار آسان می شود . چون حالا فقط باید کارهای غیر ضروری را کنار بگذارید . اما در عمل ، همیشه ساده نیست ، بدانید که هر چه بیشتر این کار را انجام بدهید آسان تر می شود .

 

به طور مثال فرض کنید که شما فهرست وظایفی را نوشته اید که در آن سه کار مهمی را که حتما باید انجام بدهید ، مشخص کرده اید . برای ساده کردن فهرست باید تا حد امکان کارهای غیر ضروری را حذف کنید . هر کاری که ضروری تشخیص نمی دهید . در نتیجه ، با خط زدن کارهایی که واقعا مهم نیست شروع می کنید . سپس کارهایی دیگر را که همکاران می توانند انجام بدهند به آنان واگذار می کنید و بلاخره کارهایی را که خودتان باید انجام بدهید ولی لزومی ندارد امروز انجام بشود به تاخیر می اندازید .
قسمت مشکل کار وقتی است که دیگران از شما می خواهند کاری را انجام بدهید ولی شما فکر نمی کنید . که آن کار ضرورتی داشته باشد . در آن صورت باید یاد بگیرید که به درخواست آنها "نه" بگویید . بهتر است بدانید که "نه" گفتن شما به افراد فقط نشانه ی تعهد شماست به عدول نکردن از اولویت ها . از "نه" گفتن شما ، مردم متوجه می شوند که وقت ندارید تا کار بیشتری انجام دهید . "نه" گفتن با تمرین آسان می شود به ویژه وقتی اطمینان حاصل کنید که پایبندی به اولویت ها در دراز مدت منافع بسیاری برای شما به همراه دارد . به علاوه ، دیگران برای شما احترام قائل می شوند چون صادقانه گفته اید که با پذیرفتن آن تعهدات باید حتی بر خود فشار بیاورید . اگر شما برای وقت خود احترام قائل باشید ، آنها هم به وقت شما احترام می گذارند .
 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.