• جستجو
  • 1403/01/09
عمل سزارین

آشنایی با عمل سزارین (Coesarean)

  • نویسنده سایت
  • مادر و کودک
  • قبل از زایمان
  • 3
  • ‫۵ سال و ۲ ماه قبل، شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷، ساعت ۰۸:۰۰
به اشتراک بگذارید

سزارین نوعی از عمل جراحی است که بر روی شکم مادر انجام داده و نوزاد را بدین طریقه از رحم خارج می کنند . مطابق آمار و به طور متوسط تا سه درصد از زایمان ها توسط عمل سزارین انجام می گیرند .

اولین عمل سزارین مربوط به سال 43 تا 100 قبل از میلاد مسیح بوده است و علت این که این عمل را سزارین نام نهاده اند شاید به این جهت بوده که «ژولیوس سزار» امپراتور روم به این پا به دنیا نهاده است . البته شواهد و مدارک دیگری در دست است که این عمل قبل از آن دوره هم انجام می گرفته است .

 

در چه مواقعی عمل سزارین انجام می گیرد ؟

با این که تمایل به سزارین در مادران جوان زیاد مشاهده می شود اما به مواقع عمل سزارین موقعی ضرورت پیدا می کند که جان مادر و نوزاد در خطر باشد و زایمان از راه طبیعی ممکن نباشد .


درست است که زایمان توسط عمل سزارین راحت و بودن درد می باشد ولی این دلیل نمی شود که پزشکان برای راضی کردن مراجعه کنندگان خود بدون دلیل به این عمل دست بزنند و به عبارت دیگر ، مادران از پزشکان معالج خود بخواهند که برای رفاه خاطر و فرار از درد و رنج زایمان ، این عمل را برای آنها انجام دهند . در موارد زیر عمل سزارین لازم می شود :

1)    موقعی که نوزاد به علت تنگی و کوچکی لگن مادر و یا به سبب بزرگی بیش از حد نتواند از مجرای زایمان به راحتی خارج شود .

2)    موقعی که نوزاد در وضعیت غیر طبیعی است ، مانند مواقعی که به حالت عرضی  و مایل در داخل رحم قرار گرفته و یا با صورت به دنیا می آید .

3)    موقعی که ضربان قلب نوزاد ، نامرتب و کند می شود و با وجود دادن اکسیژن به مادر نظم و ترتیب پیدا نمی کند ، مانند مواردی که بند ناف خیلی بلند است و در اثر حرکات نوزاد به دور گردن و یا سایر قسمت های دیگر پیچ و تاب می خورد و در نتیجه فشاری که در موقع خروج نوزاد ، روی آن وارد می شود جریان خون به بدن نوزاد کند می شود و یا به کلی قطع می گردد . مسلما در این مواقع عمل سزارین باید به فوریت هر چه تمام تر انجام گیرد تا نوزاد تلف نشود .

4)    موقعی که زایمان خیلی طولانی شده و پیشرفتی ندارد و رحم در اثر زور و فشار زیاد خسته و ناتوان گردیده است .

5)    موقعی که خونریزی های شدید دوران حاملگی به خصوص در ماه آخر به علت جدا شدن جفت و یا جفت سر راهی وجود دارد . اگر چه بیشتر نوزادان در این مواقع به علت خونریزی های شدید ، قبل از تولد تلف می شوند ولی عمل سزارین صرفا برای نجات جان مادر و احیانا نوزاد انجام می گیرد .

6)    در مسمومیت های شدید حاملگی که در برابر درمان های طبی مقاومت می کنند ، مانند آلبومین زیاد و بالا رفتن فشار خون .

7)    موقعی که مادر دیابت دارد و نوزاد در داخل شکم به همین علت خیلی بزرگ شده است .

8)    موقعی که کیسه ی آب خود به خود پاره شده و بند ناف از سوراخ آن آویزان گشته و ضربان دارد .

9)    موقعی که مادر برای اولین بار حامله می شود و سن او نسبتا زیاد و از 35 سال تجاوز می کند . البته در این مورد همیشه به زائو فرصت داده می شود که از راه طبیعی وضع حمل کند ولی چنان چه زایمان پیشرفتی نداشته و دردهای زایمانی ضعیف باشند . اقدام به عمل سزارین می کنند .

10)    بالاخره مواقعی که زایمان های قبلی توسط عمل سزارین انجام گرفته باشند .

 

عمل سزارین تا چندبار انجام می گیرد ؟

تعداد دفعاتی که مادر می تواند با عمل سزارین وضع حمل نماید بستگی به وضعیت مزاج و نوع عملی که انجام شده دارد ولی اصولا زنان باردار بیش از چهار بار نباید مورد عمل سزارین واقع شوند زیرا جدار عضله اصولا در اثز بخیه های متعدد جراحی ضعیف می شود و در موقع شروع درد و یا در جریان زایمان که زن زور زیاد می زند ممکن است پاره شود و خطرات جبران ناپذیری برای مادر و نوزاد ایجاد کند .

 

امتیاز شما به مطلب چقدر است ؟

  • 0

  • 0

  • 0

بدون نظر

امکان ارسال نظر برای این مطلب وجود ندارد.